Mergi la conţinutul principal

O ţară ruptă în două

Poate nu ştiaţi, dar Ponta nu e român. De fapt, nu e nici măcar creştin. E albanez cu origini musulmane, se ştie! Aşa se explică şi admiraţia sa pentu preşedintele turc, Erdogan, dar, mai ales, acordul pe care l-a semnat cu Turcia, când era premier, de a construi în România cea mai mare moschee din lumea creştină. Acord care, odată semnat, nu mai poate fi respins. Mai exact, chiar vom avea în România cea mai mare moschee. Şi, evident, cei mai mulţi musulmani. Prin urmare, să-i mulţumim lui Ponta şi PSD-ului pentru că au vândut ţara musulmanilor, împotriva cărora am rezistat, de-a lungul istoriei noastre, sute de ani. Ca să nu mai spunem că Ghiţă şi Tăriceanu sunt oamenii lui Putin, iar prietenia dintre Putin şi Erdogan, se cunoaşte, este una deja extrem de trainică, ambii lucrând la distrugerea României.

Vă sună cunoscut genul acesta de informaţii date ca fiind sigure, de acuze, de teorii? Genul de conspiraţie devenită adevăr, de tipul „Dacian Cioloş e ungur evreu, vândut Bruxellului”, iar „tehnocraţii sunt oamenii lui Soros, care vor doar să distrugă România”. Aşa funcţionează propaganda, manipularea, minciuna. Doar că aparatul lor de manipulare este unul mult mai avansat, mult mai profesionist, mult mai eficient. Un mecanism bazat pe minciuni, construit pe temerile unei mari părţi a populaţiei şi consolidat din plin cu ură.

Din păcate, ceea ce a reuşit - din nou - să facă acest amplu mecanism de manipulare a fost să rupă România în două şi la aceste alegeri. O ruptură ireversibilă, pentru cel puţin câţiva ani. Ca şi în urmă cu 4 ani, când ţara era împărţită în uselişti „mândri că suntem români” şi băsişti, acum România e împărţită între „patrioţi” şi „sorosişti”, între „manipulaţi” şi „creduli”, între „proşti” şi „trădători”, între „spălaţi pe creier” şi „vânduţi”, între „asistaţi social” şi „cei care susţin economia”.

Pentru oricare dintre cele două tabere, victoria „celorlalţi” va însemna o mare dezamăgire, un mare eşec, un dezastru. Pentru oricare dintre cele două tabere, victoria proprie va însemna mai ales o victorie în ciuda celorlalţi. Oricare va fi rezultatul alegerilor de duminică, România va rămâne o ţară ruptă în două. Şi asta când, de fapt, România este în primul rând o ţară ruptă în cur. Şi care, cel mai probabil, aşa va şi rămâne.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu