Mergi la conţinutul principal

Nu, nu toate guvernările sunt la fel

Da, i se pot reproşa multe PNL-ului, li se pot reproşa destule liberalilor, se pot critica multe dintre deciziile Guvernului Orban, dar nu, în niciun caz nu sunt la fel ca PSD. Şi nu, nu sunt toţi politicienii la fel, şi nici guvernările nu se pot compara.

Să începem, de exemplu, cu premierul demis/interimar/desemnat Ludovic Orban, preşedintele PNL. Nu e perfecţiunea întruchipată, politic sau uman, dar să n-o uităm pe Viorica Vasilica Dăncilă, fostul premier PSD şi fost preşedinte al PSD. Sau pe Dragnea, preşedintele PSD înaintea lui Dăncilă. Păi, comparându-l pe Orban cu Dăncilă sau cu Dragnea, actualul premier e de nota 10! De fapt, nici nu are rost să facem asemenea comparaţii. În primul rând, Orban vorbeşte corect limba română. Apoi, Orban chiar e un politician care nu trebuie să-şi justifice ditamai averea, afacerile şi viloaiele cumpărate dintr-un salariu de bugetar, din simplul motiv că nu le are. Ba chiar e sărac. Da, spre deosebire de Dragnea, Orban chiar este un tip cinstit, iar spre deosebire de Dăncilă, Orban e un tip deştept. Orban nu are probleme cu  legea şi nici nu a fost condamnat.

În al doilea rând, Ludovic Orban şi guvernarea sa nu sunt anti-europene, nu vor să scoată România din UE, nu vor să transforme România într-o ţară a infractorilor, nu vor să deturneze drumul României dintre Vest spre Est.

Da, s-au dat 25 de ordonanţe de urgenţă într-o şedinţă de guvern, dar ce să vezi, niciuna nu dezincrimina infracţiuni, niciuna nu acorda imunitate infractorilor politici, niciuna nu reducea pedepse cu închisoarea, niciuna nu favoriza vreun penal din Parlament, niciuna nu a subminat în vreun fel Justiţia.

Da, sunt multe reproşuri de făcut şi Guvernului Orban, dar nimic din activitatea guvernării nu mă face să-mi fac griji pentru viitorul democratic al României. Sub PSDragnea-Dăncilă, aveam senzaţia că ne îndreptăm spre o dictatură, măcar una a prostiei, a hoţiei şi a incompetenţei.

Prin urmare, guvernarea PSD din ultimii 3 ani şi guvernarea PNL din ultimele 3 luni nu au mai nimic în comun. Sunt diferenţe uriaşe, iar a spune că sunt acelaşi lucru este pur şi simplu un atac la adresa bunului simţ.

În tot acest context, un blat politic secret între PSD şi PNL, pentru alegerile anticipate la schimb cu alegerile primarilor într-un singur tur, ar fi extrem de dezamăgitor. Ar fi, de fapt, argumentul suprem al tuturor celor care strigă sus şi tare că PNL e la fel ca PSD.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro