Mergi la conţinutul principal

Noul An în 2020 de caractere

Anul 2020 este unul special din punct de vedere astrologic, pentru că aduce aspecte puternice şi tranzite deosebit de intense. 2020 este marcat de patru eclipse de Lună şi două de Soare, un fenomen rar (de regulă sunt doar patru, două şi două), pe care astrologii îl asociază cu schimbări majore şi noi idealuri. 2020 este, de fapt, apreciază specialiştii, un an aparte, care deschide calea spre o nouă eră de transformări personale, sociale şi economice.

Pentru zodia mea, de exemplu, 2020 este anul învăţării şi al descoperirii de noi orizonturi. Provocatoare predicţie! Îmi place. Şi, chiar dacă nu sunt fan horoscop, o accept. La urma urmei, învăţarea continuă şi lărgirea orizonturilor sunt aspiraţii spre care toţi ar trebui să tindem, influenţaţi sau nu de astre. Dar, cum, în 2020, până şi Universul mă vrea mai înţeleaptă...

În primul rând, îmi doresc să învăţ să am mai multă grijă de mine, să negociez mai dur cu mine timpul pe care mi-l acord. Am constatat că deseori îmi lipsesc ori că îmi adresez întrebări la care n-am răgaz să-mi răspund.

Mi-ar mai plăcea ca la întocmirea bucket list să ţin cont mai mult de dorinţe şi mai puţin de nevoi. Mi-ar plăcea să spun şi să aud mai des “mulţumesc”, “bravo”, “te rog”.

Mi-ar plăcea să descopăr cele mai potrivite cuvinte cu care să vă conving cât de importante sunt: corectitudinea, adevărul, politeţea, cât de liniştitor este sentimentul lucrului bine făcut, câte punţi de comunicare legi atunci când spui din inimă “iartă-mă”.  

Îmi doresc să descopăr mai multă emoţie la cei din jur, mai multă compasiune şi implicare, iar  împreună să învăţăm lecţia curajului şi a demnităţii. Într-o societate imperfectă, dacă fiecare dintre noi ar tinde spre perfecţiune, noile orizonturi s-ar deschide de la sine. Iar ţintind spre ele, adevărata scară de valori, personale şi civice, n-ar mai părea atât de şubredă.

Categoric vreau ca în 2020 să învăţ să dau mai mult. Să accept cu recunoştinţă şi să dau mai departe! Căci, Universul ne învaţă, primeşti exact cât şi ce dai.

 

P.S. Aici s-au epuizat cele 2020 de caractere, adunate în 341 de cuvinte ce-mi compun lista de dorinţe pentru Noul An.  Multe, puţine, nu pot să apreciez. Dar, categoric, mi-am respectat prima provocare pe 2020.

Să fie un an cu dorinţe împlinite şi promisiuni respectate!

La mulţi ani!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro