Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a carui tara asigura si presedintia UE, l-a invitat pe omolgul sau intr-o vizita in Franta, exprimindu-si dorinta de a continua cooperarea in cadrul luptei impotriva terorismului. Subliniind ca Pakistanul reprezinta pentru Franta "un partener important", Sarkozy a precizat intr-o scrisoare adresata omologului sau pakistanez dorinta "ca dialogul politic intre Islamabad si Paris sa fie mai profund".
Si Uniunea Europeana l-a felicitat simbata pe noul presedinte pakistanez Asif Ali Zardari si l-a incurajat sa redreseze domeniile in care tara sa este deficitara, in special cel legat de securitate."Increzatoare in determinarea Pakistanului de a continua angajamentul privind democratia si respectarea statului de drept", presedintia franceza a UE "cere o aplanare a tensiunilor in regiune si incurajeaza autoritatile pakistaneze sa aduca o contributie decisiva pentru stabilitate in regiune si pentru consolidarea cooperarii intre Pakistan si vecinii sai".
Presedintele american George W. Bush si-a exprimat dorinta de a colabora cu noul presedinte al Pakistanului, in lupta impotriva terorismului, a precizat un purtator de cuvint de la Casa Alba.
Marea Britanie a salutat la rindul sau alegerea lui Asif Ali Zardari ca presedinte al Pakistanului, exprimindu-si nerabdarea de a colabora mai strins pentru a promova democratia in aceasta tara si pentru a lupta impreuna impotriva amenintarii comune a extremismului.
Presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, l-a felicitat si el pe presedintele Asif Ali Zardari, exprimindu-si speranta ca legaturile dintre cele doua tari sa se dezvolte.
Australia a salutat duminica alegerea preseditelui pakistanez, evocind alegerile democratice si cerind noului presedinte sa insiste asupra problemelor legate de securitate.