Mergi la conţinutul principal

Nevoia de eroi

O adevărată nebunie de vorbe a rupt internetul în două de când cu pandemia. Păreri pro și contra, înjurături, vaiete și blesteme inundă spațiul virtual și câteodată erup și-n lumea reală, luând forma protestelor de stradă, cu gălăgie care zgârie fizic timpanele. În tot acest zgomot în care fiecare își strigă propriul adevăr, există personaje care reușesc să iasă în față, să fure spectacolul cum s-ar spune. Unii o fac țipând până la limita isteriei, cum e cazul Diana Șoșoacă, actuala senatoare care a ajuns în Parlament după ce a marșat obsesiv pe ideea anti-mască, iar în prezent își construiește o adevărată carieră politică zbierând în continuare pe Facebook sau pe la diverse mitinguri. Alții o fac spunând cu calm chestii ce prind bine la un anumit segment al populației. Așa s-a remarcat, din neant, zilele trecute, Flavia Groșan, o doctoriță din Oradea care a declarat într-o conferință de presă că a vindecat de COVID o mie de pacienți folosind o schemă de tratament personală, mult mai ieftină și mai eficientă decât cele utilizate în spitale în baza protocoalelor concepute la indicațiile Organizației Mondiale a Sănătății. A mai spus doamna doctor că tratamentul său dă viață, în timp ce spitalele omoară pacienții prin conectarea la oxigen. Rețeta-minune rămâne, însă, secretă. ”Sunt copiii mei!”, s-ar fi exprimat medicul Flavia Groșan, menționând cu zgârcenie doar claritomicina ca fiind un element de bază în schema sa de tratament. Cei care vor să se convingă, sunt invitați la cabinetul privat al doamnei.

Peste noapte, pentru zeci de mii de români, Flavia Groșan a devenit eroul de care aveau nevoie, doctorul care a devoalat sistemul medical criminal din România. Iar anchetarea sa de către Colegiul Medicilor din Oradea vine să întrețină acest mit al eroului anti-sistem. Cum nu am nici cele mai elementare cunoștințe în domeniul medical, nici nu aprob, nici nu contest tratamentul cu care se laudă Flavia Groșan. Să dea Dumnezeu ca acest tratament să existe și să facă minunile în care cred deja atât de mulți oameni!

Cazul doctoriței din Oradea are meritul de a fi pus, din nou, reflectoarele pe sistemul medical din România. Mai exact a arătat încă o dată - după toate incendiile din spitale, pacienți legați de pat sau încuiați efectiv prin saloane de cadre medicale cărora le e frică să nu ia COVID - câtă neîncredere are populația în acest sistem măcinat, în zeci de ani, de o corupție întinsă ca o pecingine în tot și în toate. Chiar și așa, însă, refuz să cred că în tot acest întuneric nu există acele pete de lumină date de oamenii care sfințesc locul. Medici și asistente care îndură, neștiuți și fără să se laude pe Facebook, corvoada războiului dus cu Moartea, la căpătâiul unor necunoscuți conectați la aparatele de oxigen. Medici și asistente chinuiți de propria transpirație de sub costumele de protecție, dar care fac orice le stă în putere să readucă la viață sau măcar să le ușureze suferința unor oameni ce au avut ghinionul de a intra în statisticile negre ale acestui virus perfid. Cadre medicale care, din vocație și omenie atinsă de dumnezeire, vor lupta în continuare, după ce va trece pandemia, pe frontul meseriei lor, cu toate bolile aducătoare de suferință și de moarte. Refuz să cred că în sistemul medical românesc nu există și astfel de oameni, eroi neștiuți dar cu atât mai demni de respect!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro