Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nereguli in comercializarea bijuteriilor din metale pretioase

Aproape 15 kilograme de bijuterii din metale pretioase oprite temporar de la comercializare sau confiscate de catre inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorilor (OPC) in urma unei campanii de verificari tematice realizata la finele lunii trecute. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 13 sanctiuni dintre care 4 avertismente scrise si 9 amenzi in valoare totala de 15.500 lei.
Dupa cum se prezinta in raportul OPC Braila in cadrul actiunii au fost controlati 15 operatori economici fiind verificata, cu aceasta ocazie, o cantitate de aproape 30 de kilograme de bijuterii din metale pretioase a caror valoare totala a depasit cu putin 1 milion de lei. Grav este ca putini dintre cei verificati au fost in regula, in cazul a 12 agenti fiind constatate abateri. Astfel, in cazul a 3 operatori s-a constatat ca aveau inscrise informatii nereale pe certificatele de garantie oferite clientilor la achizitionarea bijuteriilor. De asemenea, la un alt operator, pe certificatul de garantie aparea inscrisuri de genul "bijuteriile sint fabricate de renumiti mesteri ai firmei" in conditiile in care agentul depistat desfasoara doar activitati de comercializare. "Un operator economic importator si vinzator comercializa "cheite" din argint pentru lanturi si bratari a 1,2 - 2 grame fiecare, nemarcate, produse care au fost ridicate in vederea confiscarii. Totodata, s-au constatat abateri privind afisarea preturilor, in sensul ca acestea nu erau vizibile pentru consumatori. Majoritatea produselor aveau afisat pretul doar pentru gramul de aur, desi bijuteriile comercializate aveau incorporate pietre semipretioase, situatie in care achizitionarea acestora se face la pretul aurului", se arata in raportul OJPC Braila. O alta abatere a fost constatata la un agent economic care comercializa ceasuri cu carcasa si curea din argint fara a elibera certificate de garantie pentru acestea.
Per ansamblu, in urma verificarilor s-a dispus oprirea temporara de la comercializare a 14,8 kg de bijuterii a caror valoare este de aproape 350.000 lei si oprirea definitiva de la comercializare si confiscarea a 0,15 kg de bijuterii din argint in valoare de 1.075 lei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii