Mergi la conţinutul principal

Nereguli in comercializarea bijuteriilor din metale pretioase

Aproape 15 kilograme de bijuterii din metale pretioase oprite temporar de la comercializare sau confiscate de catre inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorilor (OPC) in urma unei campanii de verificari tematice realizata la finele lunii trecute. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 13 sanctiuni dintre care 4 avertismente scrise si 9 amenzi in valoare totala de 15.500 lei.
Dupa cum se prezinta in raportul OPC Braila in cadrul actiunii au fost controlati 15 operatori economici fiind verificata, cu aceasta ocazie, o cantitate de aproape 30 de kilograme de bijuterii din metale pretioase a caror valoare totala a depasit cu putin 1 milion de lei. Grav este ca putini dintre cei verificati au fost in regula, in cazul a 12 agenti fiind constatate abateri. Astfel, in cazul a 3 operatori s-a constatat ca aveau inscrise informatii nereale pe certificatele de garantie oferite clientilor la achizitionarea bijuteriilor. De asemenea, la un alt operator, pe certificatul de garantie aparea inscrisuri de genul "bijuteriile sint fabricate de renumiti mesteri ai firmei" in conditiile in care agentul depistat desfasoara doar activitati de comercializare. "Un operator economic importator si vinzator comercializa "cheite" din argint pentru lanturi si bratari a 1,2 - 2 grame fiecare, nemarcate, produse care au fost ridicate in vederea confiscarii. Totodata, s-au constatat abateri privind afisarea preturilor, in sensul ca acestea nu erau vizibile pentru consumatori. Majoritatea produselor aveau afisat pretul doar pentru gramul de aur, desi bijuteriile comercializate aveau incorporate pietre semipretioase, situatie in care achizitionarea acestora se face la pretul aurului", se arata in raportul OJPC Braila. O alta abatere a fost constatata la un agent economic care comercializa ceasuri cu carcasa si curea din argint fara a elibera certificate de garantie pentru acestea.
Per ansamblu, in urma verificarilor s-a dispus oprirea temporara de la comercializare a 14,8 kg de bijuterii a caror valoare este de aproape 350.000 lei si oprirea definitiva de la comercializare si confiscarea a 0,15 kg de bijuterii din argint in valoare de 1.075 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu