Skip to main content

Ministerul Educatiei va modifica datele de desfasurare a olimpiadelor scolare

Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a solicitat in urma cu doua zile secretarului de stat pentru invatamint preuniversitar, Dumitru Matei, refacerea calendarului pentru faza nationala a olimpiadelor si concursurilor scolare din cauza ca profesorii si elevii participanti nu ar mai putea sa-si petreaca sarbatorile pascale in familie. Intr-un comunicat de presa s-a precizat ca s-a propus decalarea cu cel putin o zi a calendarului pentru ca se considera ca inadmisibil ca elevii si profesorii performanti care participa la aceasta ultima secventa a olimpiadelor scolare sa nu-si poata petrece sarbatorile pascale alaturi de familiile lor, fiind nevoiti din cauza unui program insuficient gindit, sa calatoreasca sau sa sustina probe de concurs.
In perioada 9 - 15 aprilie, urmau sa se desfasoare, in mai multe orase din tara, fazele nationale a multor olimpiade si concursuri scolare, in care sint angrenati peste 10.000 de elevi. Au fost programate sa inceapa din 9 aprilie, si este posibil sa fie decalate fazele nationale ale olimpiadelor de: limba ucraineana materna - Caransebes, limbile rusa si croata materna la Resita, limba germana si rusa moderna la Ploiesti, matematica la Pitesti, fizica la Hunedoara, biologie la Alba Iulia, informatica la Cluj si istorie la Craiova.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu