Ca de obicei, au fost situatii cind aparatura scoasa in fata blocului de braileni a fost incarcata in carute de diversi indivizi, inainte ca echipajele firmelor de salubritate sa ajunga sa o preia. "Am avut astfel de cazuri in cartierele Viziru si Radu Negru", ne-a spus directorul Voiculet.
Odata colectata, aparatura uzata este predata firmei "Environ" Bucuresti, care a incheiat un protocol in acest sens cu Primaria Braila. Teoretic, operatorii de salubritate ar trebui sa primeasca un tarif prin care sa isi acopere cheltuielile de colectare si transport a deseurilor in cauza. "La actualul pret de valorificare negociat cu firma bucuresteana am putea sa ne acoperim cheltuielile doar daca se string cel putin 10 tone de deseuri. La cantitatile acestea, de 1,6 - 1,7 t, iesim net in pierdere", a precizat directorul "Brai-Cata".
Conform angajamentelor asumate fata de Uniunea Europeana, Romania ar trebui sa colecteze, anul acesta, o medie de 3 kg de deseuri electrice si electronice pe cap de locuitor. La cum decurg lucrurile, insa, aceasta obligatie este imposibil de respectat!