"Marea Debarasare" e din ce in ce mai mica la Braila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

"Marea Debarasare" e din ce in ce mai mica la Braila

Brailenii sint din ce in ce mai putin interesati de campania de colectare a aparatelor electrice si electronice uzate, initiata de Ministerul Mediului. La "Marea Debarasare", desfasurata simbata, 1 noiembrie, s-au strins de la populatie doar 900 kg de astfel de deseuri, fata de 1.600 kg colectate la precedenta actiune, ce a avut loc la inceputul lunii octombrie. "De la persoanele fizice s-a colectat mai putin. In schimb, am mai preluat circa 800 kg de deseuri electronice de la citeva societati comerciale, ceea ce ridica totalul cantitatii colectate la 1.700 kg", ne-a declarat George Voiculet, directorul "Brai-Cata", firma de salubritate la care se string toate deseurile electrice si electronice adunate de la populatie, inclusiv cele preluate de firmele concurente, RER si "Eco", precum si de Directia de Administrare si Gospodarire Locala. In octombrie, s-au adunat 1.600 kg, dar numai de la populatie, fara contributia nici unei societati comerciale.
Ca de obicei, au fost situatii cind aparatura scoasa in fata blocului de braileni a fost incarcata in carute de diversi indivizi, inainte ca echipajele firmelor de salubritate sa ajunga sa o preia. "Am avut astfel de cazuri in cartierele Viziru si Radu Negru", ne-a spus directorul Voiculet.
Odata colectata, aparatura uzata este predata firmei "Environ" Bucuresti, care a incheiat un protocol in acest sens cu Primaria Braila. Teoretic, operatorii de salubritate ar trebui sa primeasca un tarif prin care sa isi acopere cheltuielile de colectare si transport a deseurilor in cauza. "La actualul pret de valorificare negociat cu firma bucuresteana am putea sa ne acoperim cheltuielile doar daca se string cel putin 10 tone de deseuri. La cantitatile acestea, de 1,6 - 1,7 t, iesim net in pierdere", a precizat directorul "Brai-Cata".
Conform angajamentelor asumate fata de Uniunea Europeana, Romania ar trebui sa colecteze, anul acesta, o medie de 3 kg de deseuri electrice si electronice pe cap de locuitor. La cum decurg lucrurile, insa, aceasta obligatie este imposibil de respectat!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro