Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Manifestatie de protest impotriva deciziei de mutare a Bibliotecii

Ieri, Partidul Noua Generatie - Crestin Democrat a organizat o manifestatie de protest impotriva hotaririi Consiliului Judetean de mutare a Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" din actualul sediu, in fosta cantina a Liceului de Chimie, de pe soseaua Buzaului. Presedintele filialei brailene a PNG-CD a caracterizat aceasta decizie ca fiind o sabotare a culturii brailene si le-a prezentat celor veniti sa il sustina in demersul sau un memoriu pe care l-a transmis, in urma cu citeva zile, presedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu.
In acesta au fost expuse citeva argumente pentru care Biblioteca nu ar trebui sa fie mutata din locatia in care functioneaza acum, cu mentiunea de a fi citit in sedinta de joi a CJ.
"I-am adresat acest memoriu in numele tineretului studios din Braila si a cititorilor din toate categoriile sociale, cu rugamintea de a-l prezenta in sedinta Consiliului Judetean si in care ii solicitam sa revina asupra propunerii de a transfera Biblioteca, din mai multe motive. In primul rind pentru ca este o institutie de cultura si intr-un oras, locul ei este in centrul civic, pentru ca cititorii din toate partile municipiului sa poata ajunga acolo. De asemenea, centrul reprezinta mai multa siguranta privind deplasarea pentru cetatenii din toate categoriile de virsta. Institutia sta la dispozitia beneficiarilor sai de dimineata pina seara, de la ora 8.00 la ora 20.00, iar traversarea Parcului Monument pe vreme de seara nu este un lucru placut. Cititorii vor evita frecventarea unitatii seara, mai ales iarna, cind se intuneca mai repede. Mai mult, la numarul mare de volume pe care il detine, mutarea ar presupune mult timp, cel putin un an de zile", a precizat Ionel Alexandru, presedintele PNG-CD Filiala Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii