Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai multe specii de animale la Gradina Zoo Braila

Achizitie spectaculoasa la Gradina Zoologica Braila: nu mai putin de 23 de specii noi vor putea fi admirate de vizitatori incepind de astazi, 8 iulie. In noaptea de joi spre vineri, parcul zoo s-a imbogatit cu vulpi rosii, polare si argintii, canguri pitici, pauni, gaini de rasa, porumbei, o lebada, rate mandarine, fazani de diverse specii, nutrii, mistreti, porci vietnamezi, un ciine dingo. Pentru noaptea trecuta, era asteptat un nou transport, cu bivoli, lame, ponei, mufloni, berbeci cu coama, struti emu si africani, capre ibyx, un coatie, un jaguar, maimute macac si cercopitec. Animalele au fost achizitionate de la gradina zoologica din Bucuresti, contra sumei de 240 milioane de lei vechi. "Din punctul de vedere al preturilor platite, s-a facut o afacere buna. Valoarea achitata este sub preturile existente in prezent pe piata" ne-a declarat Simona Draghincescu, directorul Directiei Administratiei Pietelor siTirgurilor Braila, institutie care are sub tutela gradina zoologica. Aceasta anunta si alte schimbari in bine de care va beneficia parcul zoo brailean: se vor repara aleile, se vor mari tarcurile, se va igieniza toaleta rezervata vizitatorilor. De asemenea, actualele locatii ale parcurilor de joaca vor fi desfiintate, urmind ca locul rezervat copiilor sa fie mutat, pe o suprafata generoasa, mai departe de custile animalelor, si sa fie dotat cu leagane, balansoare si alte asemenea instalatii mai noi si mai sigure.
"Gradina Zoologica are perspective cit se poate de bune. Exista citiva oameni de afaceri interesati sa ne aprovizioneze cu hrana pentru animale, prin contracte de sponsorizare. Totodata, sint mari sanse sa obtinem sponsorizari si pentru modificarea tarcurilor animalelor, conform normelor europene", ne-a mai informat directorul Draghincescu.
Reporterii nostri au gasit, ieri, la gradina zoologica, semne evidente de revigorare. Vizitatorii sint intimpinati la poarta de doua carute rustice impodobite cu flori naturale, ce au darul de a inveseli atmosfera. Aleile, chiar daca au asfaltul spart, pe ici pe colo, sint curate, custile au fost igienizate si beneficiaza de un aspect cit de cit mai ingrijit. Doar WC-ul a cam iesit din vederea administratiei, asa ca vizitatorii presati de nevoie ar face bine sa se mai abtina, ca sa nu aiba un soc vizual si olfactiv. Am fost asigurati ca si toaleta va fi igienizata corespunzator, odata cu inceperea curateniei generale.
Gradina zoologica ramine deschisa pentru vizitatori contra unui tarif acceptabil - 10.000 lei vechi pentru adulti si 5.000 lei vechi pentru copii, tarif pe care administratia nu intentioneaza sa il modifice nici pe parcursul acestui an si nici pentru anul viitor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii