Mergi la conţinutul principal

La mulţi ani! Cât mai mulţi

Degeaba s-au supărat cei doi crai politici penali din fruntea Parlamentului pe Departamentul de Stat al Statelor Unite, urmare a mesajului prin care SUA cere Legislativului român să nu adopte legi care să submineze Justiţia, independenţa sa ori lupta anticorupţie. Pentru că Guvernul SUA are dreptate să fie îngrijorat de penalitatea politicilor puterii de la Bucureşti, de tentativele de subordonare a Justiţiei, de încercarea de instituire a unei mici dictaturi PSD-ALDE în favoarea celor doi exponenţi ai săi şi a unor penali din cele două formaţiuni.

Îi poţi prosti pe cei care se uită de zor doar la televiziunilor infractorilor sau ale urmăriţilor internaţional, dar totuşi nu poţi prosti Guvernul SUA.

Evident, SUA nu pot impune nimic Parlamentului României sau României în general, dar pot trage un semnal de alarmă, îşi pot exprima îngrijorarea, pot atrage atenţia. Iar Statele Unite chiar au de ce să fie îngrijorate. Nu de alta, dar cred că Statele Unite nu mai vor în zonă o altă Turcie sau o altă Ungarie, care să cocheteze periculos cu Vladimir Putin, la graniţa NATO. SUA vor, ca şi NATO şi UE de altfel, un stat puternic aici, cu o democraţie care să nu poată fi deturnată după cum le bate vântul minţii unor tăriceni, tudoreli, iordachi ori dragni şi cu o Justiţie care să-şi poată face treaba. Guvernul Statelor Unite nu poate fi prostit cu binomul, sorosiştii, statul paralel, serviciile etc. Şi nu, nu e un „amestec în treburili interni”, aşa cum le place urmaşilor politici ai lui Ceauşescu să se plângă. Este de fapt o încercare de ajutor pe care SUA vrea să-l dea României, supusă unui atac fără precedent al penalilor, al infractorilor, al hoţilor, al incompetenţilor.

În preajma Zilei Naţionale a României, mesajul SUA trebuie luat ca atare: un semnal de alarmă potrivit căruia situaţia din România poate derapa într-o direcţie greşită nu doar pentru Statele Unite, ci mai ales pentru români. Nu, nu vrem să fim o naţie de hoţi! Este evident că România este o piesă extrem de importantă pe harta partenerilor strategici ai SUA, la extremitatea estică a NATO, pe care Statele Unite să-şi permită să o piardă doar pentru că nişte penali vor doar să-şi apere pielea şi fundul.

La Mulţi Ani, România! La mulţi ani de puşcărie, Dragnea&Co!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro