Mergi la conţinutul principal

La ei, omul potrivit la locul potrivit. La noi, cadânele lui Dragnea!

Săptămâna trecută, când toate canalele de mediatizare anunţau că noul ministru al Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, este născută în România, am uitat pentru câteva clipe de războiul declanşat la vârful partidului de guvernământ, de scandalul dintre Liviu Dragnea şi Gabriela Firea sau de bătaia de joc a lui Darius Vâlcov faţă de protestatarii din Piaţa Victoriei. În fruntea Ministerului Sportului din Franţa a fost numită prima campioană mondială la înot, sportiva care, în anul 1998 a câştigat titlul mondial la 200 metri spate, în cadrul întrecerilor de la Pert şi care a obţinut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Sydney, după brăileanca Diana Mocanu. Şi, pentru că ţara de adopţie i-a dăruit sportivei tot ce România le-a refuzat părinţilor ei la acea vreme, noul ministru al Sportului înapoiază acum Franţei cu respect, tot ce i s-a oferit.

Mulţumesc mult Franţei şi acestei republici atât de primitoare, pe care sunt bucuroasă să o servesc. Nu există o modalitate mai frumoasă de a înapoia Franţei ceea ce mi-a dat de la sosirea mea din România, în 1984, la vârsta de nouă ani. Părinţii mei aveau atunci vârsta pe care o am eu acum, nu ştiau un cuvânt în franceză, nu cunoşteau pe nimeni aici. Le mulţumesc că ne-au permis, mie şi fratelui meu, de a ne trăi liber vieţile noastre. Niciodată nu m-am gândit că voi ajunge aici, când m-am văzut în Bretania, într-un centru de integrare pentru refugiaţi, a declarat Roxana Mărăcineanu, la preluarea postului.

O familie de refugiaţi români şi-a găsit libertatea în Franţa, iar copilul plecat pe căi necunoscute din ţară la o vârstă fragedă, a ajuns acum ministrul Sportului în ţara de adopţie. Cu alte cuvinte...diaspora.

Un eşantion din milioanele de destine schimbate şi de români care ne fac cinste. Sau, una dintre persoanele care, pe 10 august 2018, s-ar fi putut afla în Piaţa Victoriei, pentru a-şi exprima convingerile, alături de alţi protestatari din diaspora. O femeie care ar fi putut fi bătută, înecată cu spray lacrimogen sau paralizant, gonită cu tunuri de apă şi lovită cu brutalitate de jandarmii subordonaţi unui guvern de analfabeţi şi penali.

După ce au despărţit sute de mii de mame de copiii lor, lăsaţi de izbelişte pe la bunici bătrâni şi bolnavi sau pe la alte rude, baronii P.S.D. continuă să îi dispreţuiască pe români. Mai nou, penalii României se adună pe la nunţi, pe la botezuri sau în diverse cercuri mafiote şi se bat cu palma pe burtă că ei reprezintă statul şi legea, aşa cum a făcut recent şi baronul Niculae Bădălău, care cânta de zor: să vină Diaspora, că noi ne pi••m pe ea!

O adunătură de retardaţi, o mână de grohăitori încalecă România şi îi îngenunchează pe români.

Dacă românii de bună-credinţă se mândresc acum că o româncă este în fruntea Ministerului Sportului din Franţa, ne putem noi oare mândri şi cu miniştrii care conduc destinele României?

Pentru că tot vorbim despre sport şi despre cei care sunt acum la Putere, să nu uităm cine este în fruntea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Cosmin Răzvan Butuza, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, îşi bate joc de anul centenar şi de Marea Unire şi nu este în stare să folosească pluralul substantivului tricou.

Avem 100 de ani de la Marea Unire şi cred că trebuie să ne mândrim cu acest lucru, să arătăm şi străinilor că suntem români, că ne mândrim cu Centenarul, să punem Centenarul pe tricoaiele noastre, pe afişele noastre, pe tot ceea ce înseamnă, a declarat Cosmin Răzvan Butuza, secretar de stat în Ministerul condus de Ioana Bran.

Ce le pot arăta străinilor nişte analfabeţi cu tricoaie?

La fel de ridicolă este şi ministresa Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, care habar nu are de nicio disciplină sportivă, nu ştie nici măcar cât este diurna sportivilor, nu cunoaşte ce înseamnă viaţa de sportiv şi cum este să stai în cantonament 11 luni din 12 şi să participi la competiţii!

Nu ştie nici să spună un simplu mulţumesc unor sportivi care se întorc în ţară împovăraţi  de medalii sau să încurajeze loturile de performanţă. Dar, nu doar ea nu ştie să spună un simplu mulţumesc!

Atât Roxana Mărăcineanu, cât şi Ioana Bran conduc Ministerul Sportului; prima, în Franţa, cealaltă, în România. Diferenţa este că Roxana Mărăcineanu este  campioană mondială la înot, iar ministresa Ioana Bran habar nu are ce este sportul. La ei, omul potrivit, la locul potrivit; la noi, cadânele lui Dragnea!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro