Mergi la conţinutul principal

La ceas aniversar - sarabanda valizelor, pâine şi circ

La ceas aniversar, când România ar trebui să sărbătorească împlinirea celor o sută de ani de la Marea Unire cu realizări, împliniri şi speranţe, politicienii aflaţi la Putere ne oferă în continuare...circ. Pâine şi circ pentru un popor care nu mai reuşeşte să găsească drumul cel bun şi să distingă grâul de neghină. Deasupra capului nostru atârnă de ani buni sabia lui Damocles, pentru noi, strugurii sunt mereu acri, iar politicienii sunt preocupaţi doar de propriile interese juridice sau economice şi ne vând doar gogoşi frumos ambalate.

În ţara lui Caragiale, există mereu “O scrisoare pierdută”, bileţele roz sau, mai nou, valize cu documente rătăcite pe coclauri sau aruncate în ochii aplaudacilor de către infractori ajunşi în vârful statului. Ei bine, dacă până acum spuneam că PSD este condus de un personaj toxic, de un individ lipsit de scrupule, care instaurează teroarea şi dictatura în propriul partid, dar şi în ţară, evenimentele din ultima vreme au demonstrat şi continuă să demonstreze disperarea şi încrâncenarea lui Liviu Dragnea de a se folosi de toate mijloacele posibile pentru a-şi salva pielea de la răcoarea închisorii.

În România centenară, suntem conduşi de un guvern şubrezit de orgolii şi antidemocratic, de lideri preocupaţi de interese meschine şi de manevre subterane, de legea pumnului în gură şi de reforme care duc ţara spre prăpastie.

În Ţara lui Papură Vodă, tătucul Dragnea continuă fărădelegile cu rânjetul larg, sfidând adevărul şi Justiţia din ce în ce mai oarbă şi negând cu vehemenţă că ar avea vreo legătură cu “Valiza TelDrum” sau cu dosarele aflate în lucru la DNA.

“Eu nu am legătură cu acea valiză, poze cu mine cred că sunt mii în această ţară, unii le ţin pe tabletă, alţii sub pernă”, declara plin de tupeu Dragnea, în urmă  cu câteva zile.

Mai mult decât atât, în disperare de cauză, “acest infractor, Dragnea, care s-a cocoţat în vârful partidului şi al statului”, după cum sublinia Preşedintele Klaus Iohannis, disperat că se demonstrează tot mai mult că are probleme majore cu Justiţia, încearcă acum tot felul de manevre de manipulare şi ne oferă un adevărat circ politic.

Cum poate fi interpretat gestul lui Liviu Dragnea, care a intrat în Camera Deputaţilor, în calitate de preşedinte, cu două valize, precum un clovn în arena de circ? Avem noi nevoie de astfel de oameni la cârma ţării şi de circul politic dirijat de Liviu Dragnea? Cine se crede acest personaj care spune că mii de români ţin poze cu el pe tabletă sau sub pernă? Nu, domnule Dragnea, în ţara asta nu eşti sultan, poze cu tine păstrează doar piţipoancele cu care te distrezi şi  alături de care defilezi pentru păstrarea familiei tradiţionale. Noi, cei care încă mai credem în adevăratele valori, te-am aruncat de multă vreme la coşul de gunoi al istoriei!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro