Mergi la conţinutul principal

Invulnerabilitatea Iubirii

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

 

Când îți aduci aminte de Iubirea Lui Dumnezeu, devii invulnerabil oricărui atac, fiindcă ce fel poate fi atacată Iubirea?
Iubirea nu poate suferi, nici nu poate ataca, nici nu poate fi atacată.
Doar amânarea reamintirii că este Iubire îl poate face pe un Fiu al Lui Dumnezeu să sufere, păstrându-și credința în boală și depărtare de Iubirea pe care nu crede că o merită.
Dar Dumnezeu a creat doar Iubire, nu idoli falși. Credința în boală este un idol al vulnerabilității și al ideii false că nu poți fi parte din Iubire, ca Fiu al Ei.
Reamintește-ți, deci, că frații tăi sunt Fiii Lui Dumnezeu; acceptându-L pe Dumnezeu pentru ei. Astfel, îi vei vindeca pe ei și îți vei aduce aminte și de tine; pentru că realitatea este doar una, neîmpărțită. Iar Fiul Lui Dumnezeu nu este separat de Tatăl Lui.

 

„Iar Eu și Tatăl Meu una suntem.
Iarăși au luat pietre iudeii ca să arunce asupra Lui.
Iisus le-a răspuns: Multe lucruri bune v-am arătat vouă de la Tatăl Meu. Pentru care din ele, aruncați cu pietre asupra Mea?
I-au răspuns iudeii: Nu pentru lucru bun aruncăm cu pietre asupra Ta, ci pentru hulă și pentru că Tu, om fiind, Te faci pe Tine Dumnezeu.
Iisus le-a răspuns: Nu e scris în Legea voastră că "Eu am zis: dumnezei sunteți?"
Dacă i-a numit dumnezei pe aceia către care a fost cuvântul Lui Dumnezeu - și Scriptura nu poate să fie desființată -
Despre Cel pe care Tatăl L-a sfințit și L-a trimis în lume, voi ziceți: Tu hulești, căci am spus: Fiul Lui Dumnezeu sunt?
Dacă nu fac lucrările Tatălui Meu, să nu credeți în Mine.
Iar dacă le fac, chiar dacă nu credeți în Mine, credeți în aceste lucrări, ca să știţi și să cunoașteți că Tatăl este în Mine și Eu în Tatăl.”
(Sfânta Evanghelie după Ioan, cap. 10, 30-38)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu