Mergi la conţinutul principal

Infractorii la putere

“Şi, ce-ai vrea să fii tu?”, “Peşte! Peşte sau cămătar!”. E o frântură de discuţie surprinsă pe stradă, între un puştan de vreo 14 - 15 ani şi un bărbat cu părul alb ce putea să-i fie bunic sau poate un unchi mai înaintat în vârstă. Tonul serios al băiatului dădea de înţeles că acestea chiar sunt primele lui opţiuni în viaţă, iar bărbatul care-l însoţea nici nu l-a aprobat, nici nu l-a dezaprobat. Părea să accepte vestea ca pe ceva normal şi, dacă nu mă înşel, chiar a opinat că e cam riscantă cămătăria, fiindcă banii se scot mai greu.

Într-o lume normală, o astfel de discuţie între un adolescent şi un adult ar fi ceva perceput ca un accident în funcţionarea societăţii. Din păcate, în România de azi şi mai ales în Brăila, să porneşti în viaţă ca infractor pare a fi cea mai simplă şi sigură cale spre succes. Succesul de a fi şmecher cu maşină de fiţe şi bani, cât mai mulţi bani, făcuţi cât mai uşor, din furturi, înşelăciuni, escrocherii sau exploatarea unor femei scoase la “produs”! Iar dacă ne uităm în jur vedem că pentru mulţi chestia asta chiar funcţionează. Altfel cum s-ar explica faptul că într-un oraş cu economia la pământ numărul maşinilor scumpe, foarte scumpe şi exagerat de scumpe este din ce în ce mai mare? Iar când dintr-o maşină exagerat de scumpă urlă maneaua de mai are puţin şi se sparge parbrizul e clar că proprietarul nu e vreun geniu în economie care s-a îmbogăţit pornind de la zero o afacere de succes...

În ţara noastră, infracţionalitatea tinde să devină o infecţie scăpată de sub control, pentru care societatea nu mai are anticorpi de răspuns. Iar ce se întâmplă acum la vârful politicii româneşti se vede şi de pe Lună că e o septicemie provocată intenţionat. Pentru că altfel nu poate fi definită încercarea constantă de anihilare totală a Justiţiei la care muncesc cu îndârjire grupările interlope ajunse la Putere în urmă cu doi ani! La prima vedere, pare să fie vorba doar despre zbaterile disperate ale unui şef de partid de a scăpa de puşcărie. E evident că asta reprezintă o prioritate în agenda clicii, însă la felul cum încearcă să schimbe toate legile penale în favoarea tuturor infractorilor, de la marii corupţi până la violatorii de copii, devine tot mai clar că unul ca Dragnea e doar furunculul ieşit în frunte, împins de la spate de un puroi generalizat, alimentat de vaste clanuri mafiote, al căror interes este să poată fura şi infecta în continuare tot ce ating, fără ca Justiţia să le mai poată face ceva!

Iar dacă lucrurile stau aşa, de ce să ne mai mire că un elev de gimnaziu întrebat “Ce vrei, mă, tu să te faci când o să fii mare?” răspunde fără să clipească “Infractor, nene, că doar n-oi fi prost să trăiesc din muncă cinstită!”...

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro