Mergi la conţinutul principal

Incompetenţa autorităţilor + isteria media = dezastru românesc

Este din ce în ce mai clar că autorităţile române doar se laudă în legătură cu cât de bine este totul pus la punct în privinţa combaterii coronavirusului. Toate acele măsuri anunţate, cu supravegherea aeroporturilor şi graniţelor terestre, cu carantina, cu izolarea, sunt apă de ploaie. Sau, mai mult, ocazii de a infecta pe bune oameni sănătoşi. De fapt, nimc nu funcţionează cum trebuie, dar asta o ştim cu toţii, de mult, depinde doar dacă vrem sau nu să o recunoaştem. În plus, toate aceste măsuri pompieristice, toată presiunea asta pusă de autorităţi pe oameni nu fac decât să creeze aiurea panică, să alarmeze degeaba oamenii, să-i bage în sperieţi. De fapt, autorităţile aşa-zis competente habar n-au ce trebuie să facă, dovedindu-şi de fapt, din nou, incompetenţa. Una crasă, care cu siguranţă va face mai mult rău decât bine.

Iar la asta, dacă adăugăm şi iresponsabilitatea mass-media, în special a televiziunilor, toate la grămadă, care nu fac decât să bage spaima aiurea în oameni, avem exact reţeta dezastrului. Un dezastru iminent, o situaţie mult mai gravă decât în Italia. Media este vinovată de toată această isterie care se conturează, în goana sa iresponsabilă după audienţă şi click-uri. La televizor şi în presa scrisă şi online se vorbeşte despre „virusul ucigaş”, transmiţându-se ideea că acest coronavirus, odată contractat, este automat mortal. Or, nu este deloc aşa. Da, mor oameni, dar 2-3% din cei infectaţi şi 99% oameni foarte bătâni şi/sau care suferă oricum de o afecţiune gravă. Toate televiziunile şi toată presa urlă despre 12 morţi în Italia, dar mai nimeni nu spune că e vorba despre persoane în vârstă, mulţi de 80 de ani sau 90 de ani, care sufereau oricum şi de alte afecţiuni grave. Le-ar fi omorât şi virusul gripal sezonier, mult mai periculos, mai ales pentru România, unde oricum oamenii nu se prea vaccinează. Apropo, avem vreo 50 de români ucişi de virusul gripal anul acesta, iar aceste morţi chiar puteau fi evitate, dacă vaccinarea anti-gripală era o regulă, nu o excepţie, dar nimeni nu se mai isterizează pentru asta. Avem copii morţi din lipsa vaccinurilor specifice, care ar trebui să fie obligatorii, dar nimeni nu se isterizează. Avem cei mai mulţi morţi pe şosele din Europa – mor 4 oameni în fiecare zi! -, dar nimeni nu se isterizează. Ne isterizăm însă la o infecţie care se manifestă precum o răceală sau o gripă, căreia organismul uman îi face de fapt faţă fără probleme în 97% din cazuri, dar nimeni, mai ales din rândul autorităţilor, nu transmite clar mesajul că nu avem de ce ne isteriza, că nu e un virus ucigaş, că nu vine apocalipsa. Pun pariu că virusul este deja în România de mult, aşteaptă doar să fie identificat – cum s-a întâmplat, de altfel, şi în Italia. Nici nu vreau să mă gândesc ce va fi când se va întâmpla asta, la aşa autorităţi şi la aşa televiziuni. Primele efecte se văd deja prin rafturile marketurilor, şi asta fără să existe vreun caz confirmat. Ar fi fost de fapt ideal un virus care să omoare prostia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro