Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incendiul din California a provocat decesul a patru pompieri

Un incendiu din apropiere de Palm Springs, despre care se crede ca a fost provocat intentionat, joi, s-a soldat cu moartea a patru pompieri, 700 de localnici fiind nevoiti sa-si paraseasca locuintele si alte citeva sute de persoane fiind blocate intr-un parc de distractii, transmite Reuters.
Agravat de rafalele de vint cald, dupa o vara lunga si secetoasa, focul s-a extins pe o suprafata de circa 9.700 de hectare in mai putin de 24 de ore, distrugind cel putin zece locuinte si un camion al pompierilor, au afirmat surse din cadrul serviciului de pompieri.
Joi seara, incendiul se intindea pe 24 de kilometri de-a lungul canioanelor si dealurilor, la o distanta de 145 de kilometri est de Los Angeles si 27 de kilometri nord-vest de Palm Springs.
Comandantul Departamentului de pompieri din districtul Riverside, John Hawkins, a afirmat insa ca cei peste 1.000 de pompieri care se lupta cu flacarile au inceput sa inregistreze progrese.
Acesta a adaugat ca incendiul a fost provocat cu intentie, iar moartea pompierilor este considerata omucidere.
"Un incendiu provocat cu intentie care conduce la moartea unei persoane constituie crima", a precizat el.
Pentru capturarea incendiatorilor a fost oferita o recompensa de 100.000 de dolari, iar oficialii din districtul Riverside au anuntat ca au primit citeva informatii care sint verificate.
Pompierii care au decedat au fost surprinsi in timp ce incercau sa salveze o casa izolata. Trei dintre acestia au murit pe loc, iar cel de-al patrulea a decedat la spital, din cauza ranilor suferite. Un al cincilea pompier se afla in stare critica, avind arsuri pe 95 la suta din suprafata corpului.
Aproximativ 700 de persoane au primit ordin sa-si paraseasca locuintele, multi dintre ei fiind nevoiti sa plece fara a recupera macar o parte din bunuri sau animale.
Hawkins a mai afirmat ca alte circa 400-1.000 de persoane au fost blocate intr-un parc de distractii, deoarece pompierii nu au putut ajunge acolo.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii