Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incendiu izbucnit in vagoanele unui tren bulgar

Patru persoane, inclusiv un copil, au murit vineri in incendiul care a cuprins doua vagoane de dormit ale unui tren, in Bulgaria, au anuntat autoritatile bulgare, precizind ca un politist care a participat la operatiunile de salvare a suferit un atac de cord, relateaza site-ul Novinite.com.
Initial, autoritatile bulgare anuntasera moartea a trei persoane si ranirea altor noua in incendiul ce a cuprins vagoanele trenului care circula pe ruta Sofia - Kardam.
Ulterior, a fost gasit cadavrul carbonizat al unui copil. Potrivit unor surse medicale, starea ranitilor este stabila si vietile lor nu sint in pericol.
In momentul izbucnirii incendiului, in tren erau 50 de calatori, dar cei mai multi au fost evacuati inainte de raspindirea focului. Autoritatile au declansat o investigatie in acest caz, dar cauzele incendiului nu se cunosc.
Un politist care a luat parte la operatiunile de salvare a suferit un atac cardiac. Agentul reusise sa scoata din tren citiva calatori, dar a fost transportat imediat la spital in stare grava.

Trenul care a luat foc in Bulgaria era dotat cu un singur extinctor functional

Un singur extinctor functiona in trenul din Bulgaria cuprins de flacari vineri dimineata, iar usile dintre vagoane erau blocate, relateaza site-ul Novinite.com, citind martori oculari.
Martorii sustin ca in tren existau doar trei extinctoare pentru stingerea incendiilor, dintre acestea functionind unul singur.
"Marele paradox este ca nici macar acel extinctor nu functiona foarte bine", explica Marina Novaceva, o studenta care se afla in tren.
"In plus, toate usile dintre vagoane erau incuiate. Cred ca aceasta este cauza pentru care au murit atitea persoane", acuza Novaceva.
Pe de alta parte, stingerea rapida a incendiului a fost impiedicata si de o defectiune la hidrantul unei masini de pompieri. Astfel, echipele de pompieri au reusit sa intervina abia dupa aproximativ o jumatate de ora de cind au ajuns la locul incidentului.
Flacarile au provocat in total moartea a opt persoane, potrivit ultimelor informatii ale autoritatilor. Printre acestea s-ar afla si un copil, iar alte noua persoane au suferit rani grave.
Un martor declara ca la originea incendiului pare sa fi fost explozia unei lampi de neon. "O lampa de neon a explodat si a aprins lenjeria de pat din vagonul de dormit, care a luat foc", a declarat Zhecika Krasteva, unul dintre supravietuitori, in virsta de 65 de ani, sosind in orasul Silistra dupa o calatorie de la Sofia care a durat 17 ore.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii