Skip to main content

Iancu vrea pentru Ganea sanctiunea primita de Badoi

Presedintele clubului Poli Timisoara, Marian Iancu, a declarat, marti, ca vrea pentru Ionel Ganea din partea Comisiei de Disciplina aceeasi sanctiune primita de fostul rapidist Valentin Badoi care l-a strins de git pe arbitrul Anton Helesteanu in sezonul 2005-2006.
"Exista cel putin un caz aproape identic cu cel al lui Ganea. S-a intimplat la meciul Jiul - Rapid, cind Badoi l-a strins de git pe Helesteanu. Se vede in fotografii cum Badoi il stringe de git la fel ca si Ganea, nu e nicio diferenta. Ba din contra, la Petrosani, colegii lui Badoi nu au incercat sa-l desparta de arbitru, ci l-au lovit si ei, daca nu ma insel Grigore... Gestul lui Ganea este reprobabil, noi nu cerem clementa, vrem doar o judecata egala. Vrem aceeasi sanctiune ca in cazul lui Badoi, pentru ca Ganea merita", a spus Iancu in cadrul unei conferinte de presa.
Intrebat daca stie ce sanctiune a primit Badoi pentru acel gest, oficialul clubului timisorean a raspuns: "Nu stiu, daca acolo s-au dat 100 de etape de suspendare si noi vrem tot 100 pentru Ganea, daca s-a dat una, una vrem si noi. Atit cerem, nimic mai mult sau mai putin. Este imposibil ca Ganea sa primeasca sanctiunea maxima. in orice justitie cind exista un precedent acesta se aplica. Citi ani s-au dat la o crima, atitia trebuie dati si la urmatoarea care s-a comis in aceeasi parametri".
Partida la care face referire Marian Iancu, Jiul - Rapid din cadrul ultimei etape a editiei 2005 - 2006 a Ligii I, a fost intrerupta in minutul 76, la scoruld e 1-0, dupa ce au fost eliminati cinci rapidisti. Dupa una dintre deciziile lui Helesteanu, rapidistii l-au inconjurat pe arbitru, iar Badoi l-a strins de git. Atunci, Badoi nu a primit nicio sanctiune, deoarece Helesteanu nu a vazut cine l-a agresat.
Fostul consultant juridic al FRF, Iustin Stefan, in prezent avocatul clubului Poli Timisoara, a explicat in cadrul aceleiasi conferinte ca incindentul provocat de atacantul Ionel Ganea poate fi incadrat in trei articole diferite ale Regulamentului Disciplinar aflat in vigoare. Mai exact, articolul 56 intitulat "Constringerea", mentioneaza o suspendare de 9-12 jocuri pentru oricine foloseste violenta sau amenintari pentru a impiedica un oficial de meci sa actioneze liber. De asemenea, articolul 57, intitulat "incaierare", prevede o suspendare de 6-8 jocuri pentru comiterea de brutalitati, loviri si alte violente in care sunt implicate doua sau mai multe persoane. Conform lui Iustin Stefan, articolul 65 prevede si el despre doua sanctiuni care se aplica acelor persoane care agreseaza oficialii meciurilor, si anume 9-12 jocuri de suspendare pentru bruscare si 16-24 jocuri pentru lovire.
Avocatul sustine ca regulamentul actual al FRF este o copie imperfecta a Regulamentului Disciplinar al FIFA. Acesta din urma, la articolul 57, mentioneaza in cazul unor agresiuni asupra oficialilor jocului o suspendare care poate fi intre minimul si maximul general si o penalitate sportiva de 3.000 de franci elvetieni. De asemenea, regulamentul UEFA specifica o suspendare de 10 jocuri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu