Mergi la conţinutul principal

Ianca scapă de garaje

• primăria a început rezilierea contractelor pentru garaje • o parte dintre garajele din interiorul blocurilor E au fost demolate, în locul lor “răsărind” parcări şi un părculeţ pentru copii • de asemenea, au fost reabilitate trotuarele şi spaţiile verzi • primarul George Chiriţă şi-a propus să aplice ideea reabilitării interioarelor blocurilor pentru toate zonele din oraş • marcajele se vor realiza cu utilajele proprii, întrucât primarul s-a “gospodărit” cu asemenea maşinării, ceea ce se traduce printr-o reducere mare la bugetul local, dar şi micşorarea perioadei în care se vor realiza marcajele

 

Primăria oraşului Ianca a început reabilitarea spaţiilor interioare dintre blocuri, proces care presupune demolarea garajelor pentru amenajarea parcărilor civilizate şi a locurilor de joacă pentru copii. Până în prezent, au fost realizate doar spaţiile dintre blocurile E, lucrările costând 330.000 lei fără TVA. Următoarea zonă care intră în colimatorul primăriei este cea a blocurilor D. Fiind vorba de o suprafaţă de aproape trei ori mai mare decât cea a E-urilor, suma este estimată la 1 milion lei, însă după finalizarea licitaţiei, aceasta poate suferi modificări, după cum ne-a explicat primarul George Fănel Chiriţă. “În 13 ani de mandat, tot ce s-a realizat a fost în zona caselor. Interioarele de blocuri au devenit, în ultimii ani, din ce în ce mai aglomerate şi inestetice. Din 2016, am început un proces de reabilitare al interioarelor blocurilor, iar anul acesta am finalizat zona blocurilor E. Mai avem în stadiul de proiect zona blocurilor D şi, până la sfârşitul anului, ne-am propus să facem proiectul pentru zona blocurilor A. Până atunci, se vor rezilia contractele pentru garaje. Pentru proprietarii lor, vom încerca să găsim alte suprafeţe de teren unde să-şi pună oamenii garajele. Cert este că nu vor mai exista în interiorul blocurilor. Parcările vor fi gratuite, iar cei care-şi doresc o rezervare o pot face tot gratuit”, a precizat Chiriţă.

În zona blocurilor E, s-au reabilitat căile de acces, trotuarele, spaţiile verzi şi, bineînţeles, s-au realizat parcările. Doar marcajele au mai rămas de executat, însă acest lucru nu ar fi o mare problemă, pentru că Primăria şi-a achiziţionat propriile utilaje, astfel că nu se pune problema de o perioadă mare de timp până la finalizarea acestora, dar şi costurile sunt mult mai reduse. Tot în acea zonă a “răsărit” şi un părculeţ de joacă pentru copii, spre bucuria părinţilor şi a celor mici.

Primarul George Chiriţă a mai povestit că, în momentul în care oamenii au aflat că vor fi demolate garajele, erau foarte reticenţi, dar astăzi aceştia sunt încântaţi de ceea ce a reuşit primăria să realizeze. Bineînţeles că şi din punct de vedere estetic, zona arată foarte bine, comparativ cu “peisajele gri” dinaintea începerii lucrărilor.

De asemenea, Chiriţă vine cu o veste bună pentru toţi părinţii din Ianca: în toate interioarele blocurilor vor exista părculeţe pentru copii, cu echipamente noi destinate spaţiilor de joacă. Acolo unde deja există părculeţe, acestea vor fi modernizate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro