Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grupul Scolar "Grigore Moisil" are oficial un club al radioamatorilor

Simbata, 23 decembrie, a avut loc lansarea oficiala a clubului radioamatorilor din cadrul Grupului Scolar "Grigore Moisil". La aceasta manifestare au participat secretarul general al Federatiei Romane de Radioamatorism, inginer Vasile Ciobanita, colonel Vasile Burducea din partea Comitetului Federal, Constantin Vastardis din partea Directiei Judetene pentru Sport, Ispir Boris presedinte al Clubului Sportiv al Radioamatorilor din judetul Braila, Sandu Tatu, Aurel Ceafalau si Daniela Leo - profesori in cadrul Grupului Scolar "Grigore Moisil", Marin Paicu, secretarul clubului sportiv al radioamatorilor din Braila, maestru al sportului si seful clubului radioamatorilor din cadrul grupului scolar "Grigore Moisil".
"Clubul isi propune sa adinceasca pregatirea teoretica cu cea practica in laboratoarele de telecomunicatii, formarea de radioamatori de emisie-receptie care sa opereze statia colectiva a Grupului Scolar “Grigore Moisil”, sa participe la concursuri de telegrafie si radiogoniometrie aplicata. In timpul liber este bine ca elevii sa aiba o ocupatie utila pentru viitorul lor, mai ales in conditiile in care multi dintre ei vor urma niste facultati de profil electronic", a declarat Ispir Boris, presedintele clubului sportiv al radioamatorilor.
In radio-clubul din Braila sint in acest moment 7 operatori autorizati, si 20-30 in formare, dintre care amintim pe Dan Andrei Dima, elev al Liceului "Grigore Moisil", George Caminschi, fost elev al liceului si radioamator autorizat.
"Pe linga activitatile noastre sportive, clubul radioamatorilor, in cazul in care au loc diverse calamitati naturale, pune la dispozitia autoritatilor (politie, pompieri, armata) propria aparatura din dotare pentru a sprijini operatiunile de salvare a vietilor omenesti", a declarat Marin Paicu, maestru al sportului.
Printre radioamatorii de renume international cu care radioclubul din Braila poate comunica se numara regele Spaniei, Juan Carlos, regele Marocului, Mohamed al VI-lea, fostul rege al Iordaniei Hussain sau fiica "regelui rock'n'roll-ului" Elvis Presley, Priscilla Presley, toti fiind iubitori ai acestui sport.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii