Mergi la conţinutul principal

Groapa cu noroc. De Aurel Gropeneanu

După lupte seculare, care au durat câteva luni - cum ar zice caţavencii din piesele lui Caragiale - Primăria Brăila a reuşit să încheie un nou contract pentru astuparea gropilor de pe străzi. Bucuria edililor e că, de data asta, “caimacul” n-a mai fost luat de vechea cunoştinţă a brăilenilor, “Tancrad” SRL Galaţi, sau de sora mai mică a acesteia, “Cricons” SRL, ci de o firmă nou-nouţă, cu ADN pur brăilean. Este vorba despre “Micatis Prod” SRL, firmă înfiinţată recent de afaceristul Aurel Gropeneanu.

Deci cineva numit Gropeneanu a ajuns să astupe gropile din Brăila! Ia de-aici, nenea Iancule, ce vrei potrivire de nume şi comedie de situaţie mai mare ca asta!?

Unde mai pui că, fiind atât de proaspătă în domeniu, “Micatis” a trebuit să se asocieze cu o societate mai veche, “Construcţia” SA, pentru a îndeplini criteriul de experienţă în domeniul asfaltărilor de drumuri. “Construcţia” SA este din Tecuci, deci, practic vorbind, avem în continuare o firmă gălăţeană băgată în plombarea gropilor brăilene. Deci, cum o dai, cum o suceşti, tot acolo nimereşti, cum ar spune Ion Creangă, alt clasic al literaturii române. Asta cu atât mai mult cu cât, de când s-a aflat că “Micatis Prod” a câştigat licitaţia pentru reparaţiile stradale din municipiu, au vuit reţelele de socializare că, de fapt, în spatele lui Gropeneanu, s-ar afla mentorul său mai vechi în afaceri, nimeni altul decât Gheorghe Bunea Stancu. Dar astea sunt momentan doar zvonuri-speculaţii, pe care nu putem decât să le tratăm ca atare...

Lăsând gluma la o parte, deocamdată nu avem ce să spunem de rău despre “Micatis Prod” SRL şi despre încercarea lui Aurel Gropeneanu de a se lansa în domeniul asfaltărilor de străzi. Aşteptăm să-i vedem la treabă pe cei de la “Micatis”, să-i vedem cât sunt de serioşi şi ce calitate vor avea lucrările făcute de ei. Gropeneanu promite că va face o figură frumoasă, mai ales că, spune el, staţia de asfalt şi utilajele cu care porneşte la drum sunt nou-nouţe. Aşadar, până la proba contrarie, îi urăm succes lui Aurel Gropeneanu şi noii sale firme  profilată pe asfaltări!

Revenind, totuşi, la situaţia generală a străzilor din municipiu şi a drumurilor de pe raza judeţului Brăila, nu putem să nu ne gândim la ce sursă de inspiraţie ar fi fost aceasta pentru titanii literaturii române. Ca-n poveştile cu proşti ale lui Creangă, asfaltările încep în pragul iernii, iar plombele puse azi pe drumuri, mâine încep să crape. Asta în timp ce firmele abonate pe bandă rulantă la licitaţiile publice se scaldă în “interesuri”, având “prinţipii” care nu există, ca-n comediile amare ale lui Caragiale.

Autorităţile locale şi judeţene se plâng că n-au ce face, că legile sunt proaste şi că sunt la mâna firmelor care fie contestă la nesfârşit licitaţiile, fie îşi bat joc de calitatea lucrărilor şi nu pot fi trase la răspundere. Dar cine-i împiedică pe aleşii de la Bucureşti, tătucii mai mari ai primarilor şi preşedinţilor de CJ, să schimbe odată legile alea care ţin în loc ivestiţiile în reabilitarea şi extinderea infrastructurii rutiere?! A, am uitat, de când au luat puterea, aleşii n-au alt interes decât să schimbe legile Justiţiei, ca să poată fura mai mult... ca într-o nuvelă cu hoţi a lui Slavici!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro