Mergi la conţinutul principal

GALERIE FOTO S-au aprins luminile de sărbători în Brăila

* instalațiile luminoase au fost aprinse la ora 16.50, după ce alaiul colindătorilor porniți din cartierul Viziru a ajuns în Piața Independenței

 

Luminile de sărbători au fost aprinse în Brăila, vineri seară, la ora 16.50, după ce s-a terminat parada colindătorilor, care s-a derulat pe Calea Călărașilor, din cartierul Viziru până în Piața Independenței. În aplauzele celor peste 1.000 de brăileni aflați pe platoul din fața Primăriei, oficialitățile locale au pus în funcțiune instalațiile luminoase instalate pe Calea Călărașilor dar și pe clădirea Palatului Administrativ. Cei prezenți au fost anunțați că luminile de sărbători au pornit concomitent pe toate arterele rutiere importante ale municipiului, însă, probabil din cauza unor defecțiuni, au fost zone din oraș unde instalațiile încă nu funcționau în jurul orei 18.00. Așa s-a întâmplat pe Str. 1 Decembrie 1918, de exemplu. Cel mai probabil, deficiențele tehnice vor fi rezolvate în zilele care urmează, astfel încât pe toate străzile să se simtă cât mai curând apropierea sărbătorilor. Pentru iluminatul de sărbători s-au alocat 400.000 lei de la bugetul local.

 

Vineri după-amiază, în jurul orei 15.00, alaiul colindătorilor veniți din diferite zone ale țării - Maramureș, Ardeal, Moldova - s-a pus în mișcare, pe Calea Călărașilor, de la intersecția cu Str. Milcov și a parcurs, în circa o oră și jumătate, traseul până la Piața Independenței. Sute de brăileni i-au urmat pe tinerii îmbrăcați în costume populare, care au adus cu ei diverse tradiții binecunoscute românilor - Plugul, Capra, Ursul - au cântat, au dansat și au pocnit din bice pe tot traseul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro