Mergi la conţinutul principal

Şef al Secției 1 Poliție Rurală Brăila anchetat de DNA. Este acuzat că avertiza un afacerist despre activitățile de control ale Poliției

* procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, față de inculpatul Prioteasa Ştefan Laurenţiu, ofițer de poliție

 

 

 

 

Ofiţer de poliţie brăilean cercetat penal de procurorii anticorupţie. Şeful Secției 1 Poliție Rurală Brăila este acuzat că anunţa un afacerist despre activitățile de control ale Poliției.

După cum se arată în comunicatul DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data 11 noiembrie 2021, față de inculpatul PRIOTEASA ȘTEFAN-LAURENȚIU, ofițer de poliție, șef al Secției 1 Poliție Rurală Brăila.

Acesta este acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni, respectiv: folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată (3 acte materiale); compromitere a intereselor justiției.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: „În calitatea menționată, profitând de faptul că avea cunoștință de zilele în care erau planificate activități de control ale poliției municipiului Brăila, inculpatul Prioteasa Ștefan-Laurențiu ar fi oferit unei persoane informații nedestinate publicității referitoare la controalele ce vizau două dintre societățile comerciale administrate de persoana respectivă, precum și un punct de lucru al unei asociații.

Informațiile nedestinate publicității ar fi fost oferite la datele de 14 septembrie, 05 octombrie și 26 octombrie 2021, cu ocazia a trei întâlniri consecutive (care s-au desfășurat fie în apropierea unuia dintre spațiile comerciale deținute de persoana beneficiară a informațiilor, fie în interiorul autoturismului aparținând ofițerului de poliție în cauză). În toate cele trei situații, inculpatul ar fi avertizat persoana respectivă despre controale ale poliției planificate pentru ziua următoare”, au stabilit procurorii anticorupţie.

Potrivit procurorilor, la întâlnirea din data de 05 octombrie 2021, inculpatul Prioteasa Ștefan-Laurențiu i-ar fi adus la cunoștință persoanei interesate că în dimineața zilei următoare, urma să fi efectuată o percheziție la un punct de lucru al societății administrate de respectiva persoană, informație cu caracter confidențial pe care ofițerul de poliție o deținea în virtutea atribuțiilor lui de serviciu. Demersul polițistului ar fi îngreunat atât desfășurarea cercetărilor cât și completarea materialului probator într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila. „Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Prioteasa Ștefan Laurențiu trebuie să respecte o serie de obligații între care să nu depășească limita teritorială a județului Brăila, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului și să nu se apropie și să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu anumite persoane, așa cum sunt menționate în ordonanța procurorilor. Inculpatului Prioteasa Ștefan Laurențiu i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, se mai arată în comunicatul DNA.

Inculpatului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro