Doi constănţeni au fost arestaţi preventiv sub patru capete de acuzare, după ce au dispărut cu 22 tone de sârmă, ce ar fi trebuit transportată în judeţul Gorj. Răzvan P. (28 de ani) s-a recomandat ca fiind administrator al unei firme inexistente şi l-a trimis pe un cunoscut de-al său să preia marfa de la Brăila cu ajutorul unui autotir cu numere false. După ce a încărcat sârma, Constantin Ş. (33 de ani) nu a mai ajuns la destinaţie, cumpărătorul alertând Poliţia.
În ziua de 29 iulie, având nevoie de un mijloc de transport care să-i aducă sârmă din Zona Liberă Brăila, administratorul unei firme din judeţul Gorj a postat un anunţ pe un site specializat. El a fost contactat telefonic de o persoană care s-a recomandat a fi administratorul unei firme de transport din Constanţa. A doua zi, gorjeanului i s-au comunicat datele de identificare ale şoferului şi numerele de înmatriculare ale autotirului marca "MAN" şi ale semiremorcii, care trebuia să transporte 22 tone sârmă, în valoare totală de 54.560 lei, către Bumbeşti Jiu, plata serviciului urmând a fi făcută la destinaţie. Documentele respective au fost prezentate societăţii de unde fusese achiziţionată marfa, în baza cărora sârma a fost încărcată în autotir şi lăsată să iasă pe poartă. Transportul nu a mai ajuns însă la destinaţie, motiv pentru care gorjeanul a încercat să-i contacteze telefonic pe administratorul şi şoferul firmei din Constanţa, care nu au fost de găsit. Realizând că ceva nu este în regulă, bărbatul a anunţat Poliţia, care a demarat imediat investigaţiile. Ofiţerii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Brăila au efectuat verificări la societatea de pe poarta căreia a ieşit sârma şi au descoperit că numerele de înmatriculare ale autotirului şi semiremorcii aparţin altor autovehicule, respectiv unui autoturism "Dacia" şi unui camion "Roman", care nu sunt radiate din circulaţie. În plus, firma transportatorului nu există, iar datele de identitate ale şoferului aparţin altei persoane, din Constanţa.
Săptămâna trecută, după mai multe investigaţii, poliţiştii brăileni au reuşit să dea de urma autotirului şi a celor doi suspecţi, pe care i-au reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. "La data de 13 august cei doi au fost prezentaţi Judecătoriei Brăila, care a admis propunerea procurorilor şi a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals privind identitatea, uz de fals, punerea în circulaţie şi conducerea unui autovehicul cu numere false", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene. Sursa citată a adăugat că poliţiştii continuă cercetările, pentru a descoperi unde au ajuns cele 22 tone de sârmă, precum şi pentru recuperarea prejudiciului.