Mergi la conţinutul principal

Fenomenul „earthing” - cea mai nouă tehnică în ceea ce priveşte vindecarea

Barierele care apar în calea vindecării sunt multe şi de tot felul. De la mâncarea nesănătoasă şi procesată pe care o consumăm, până la apa pe care o bem şi aerul pe care îl respirăm.

 

Nu trebuie decât să combinăm toate acestea cu o relaţie defectuoasă în ceea ce priveşte lumina naturală, iar procesul de vindecare devine unul aproape imposibil. Specialiştii spun însă că prin reînnodarea conexiunii cu pământul, lucrurile s-ar putea simplifică. Fenomenul „earthing” care s-ar putea traduce prin „împământare” este bazat pe cercetări care arată că, prin intermediul unei conexiuni la energia electrică a pământului, este promovată bunăstarea fizică.

Aceste conexiuni sunt realizate între frecventele electrice ale corpului uman şi cele ale pământului, care pot fi atinse în mod direct, de exemplu prin mersul desculţ pe iarbă sau pe nisip, fie prin intermediul tehnologiei.

 

Date ştiinţifice

 

Clinton Ober, un pionier recunoscut în ceea ce priveşte conceptul de „earthing”, ştia că suprafaţă pământului este alcătuită din ioni încărcaţi negativ care conţineau în plus şi electroni. Aceşti electroni au capacitatea de a reduce sarcinile pozitive, precum şi pe acelea ale radicalilor liberi. Radicalii liberi circulă prin organismul nostru în căutarea electronilor care să-i completeze, şi odată ce acest lucru se întâmplă, sunt neutralizaţi şi nu mai contribuie la inflamatia din organism. În anul 2004, Ober a primit sprijinul necesar după ani de cercetări şi după ce unul dintre studiile sale a fost publicat în Jurnalul de Medicină Alternativă şi Complementară. Rezultatele au arătat că „earthingul” în timp ce dormim resincronizeaza secreţia de cortizol pentru a fi aliniat la ritmul normal al organismului.

 

Citeşte mai departe pe Farmaciata.ro!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro