Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Femeile sint garantele pacii si trebuie sa faca parte din procesul de rezolvare a conflictelor"

Organizatia Natiunilor Unite din New York, prin vocea directorului executiv al Fondului sau pentru Populatie, Thoraya Ahmed Obaid, s-a alaturat, ieri, tuturor celor care, de Ziua Internationala a Femeii, au adus un omagiu reprezentantelor sexului frumos: "Femeile nu sint doar mame. Sint garantele pacii si trebuie sa faca parte din procesul de rezolvare a conflictelor. Femeile muncesc, desi munca lor este deseori subevaluata si prost platita. Sint stilpii familiei, ai comunitatii si ai societatii, chiar daca deseori rolul lor complex nu este recunoscut sau apreciat. Da, femeile sint diferite de barbati, dar aceasta diferenta trebuie Incurajata In aceeasi masura In care sintem datori sa recunoastem ca toti oamenii au dreptul la o viata demna si la sanse egale, precum si la protectie din partea autoritatilor".
In acelasi context, Thoraya Ahmed Obaid a dat citire citorva date care vizeaza sanatatea reproducerii, informatii desprinse din cea de a 50-a sesiune a Comisiei privind Statutul Femeilor, intrunita la 1 martie 2006: "Studiile arata ca investitia In sanatatea reproducerii Imbunatateste sanatatea materna si reduce riscul mortalitatii infantile si materne conform Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului. Prin programele actuale din tarile In curs de dezvoltare, 500 de milioane de femei, care nu doresc sa ramina Insarcinate, primesc contraceptive In fiecare an. Astfel au fost prevenite: 187 de milioane de sarcini nedorite, 60 de milioane de nasteri neplanificate, 105 milioane de avorturi, 22 de milioane de sarcini pierdute, 2,7 milioane de decese infantile, 215.000 de decese provocate de sarcini si ca 685.000 de copii sa Isi piarda mamele. Totusi, astazi exista In lume 200 de milioane de femei pentru care nu putem oferi servicii de contraceptie, iar lipsa accesului la servicii de sanatate a reproducerii este principala cauza a mortalitatii si a problemelor de sanatate la femeile din tarile In curs de dezvoltare" - informatii furnizate de Georgiana Ilie, project assistant communication din cadrul ONU.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii