Mergi la conţinutul principal

Fără şoferi tupeişti la capătul bulevardului Independenţei!

• aşa s-ar putea traduce o măsură luată recent de Primăria Brăila, care a blocat accesul maşinilor pe trotuarul de la capătul bulevardului, montând o serie de bolarzi de beton • “Am fi putut aplica măsuri mai brutale, dar am preferat această variantă elegantă”, spune primarul Marian Dragomir

 

Primăria a completat, joi, 13 aprilie, seria de măsuri începută în toamna anului trecut, când s-au montat mai multe jardiniere în scuarul de la capătul bulevardului Independenţei, în scopul descurajării celor care se obişnuiseră să îşi parcheze maşinile acolo. Mai nou, s-au amplasat şi pe trotuar mai mulţi bolarzi de beton, astfel încât să nu se mai poată parca nici acolo.

“Am montat aceşti bolarzi în urma sesizărilor primite de la un număr însemnat de brăileni care reclamau parcarea abuzivă a maşinilor pe trotuar. Considerăm că este varianta cea mai elegantă de blocare a acelor parcări. Puteam avea şi o abordare mai brutală, care ar fi presupus ridicarea maşinilor, însă am ales această variantă care e de preferat şi din punct de vedere estetic”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir.

În total, au fost montaţi 54 de bolarzi, cu diametrul de 40 de centimetri şi greutate de 75 de kilograme. De achiziţionarea acestora s-a ocupat Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL), din cadrul Primăriei Brăila. Directorul SUPAGL, Marilena Barbu, ne-a informat că preţul pe bucată a fost de 150 lei. “Am reuşit să îi achiziţionăm direct de la producător, astfel că am plătit cam jumătate din preţul cu care se vând în mod normal pe piaţă”, ne-a declarat directorul Barbu.

În ceea ce-i priveşte pe clienţii teraselor din zonă, care îşi etalau maşinile scumpe pe trotuar, primarul Dragomir spune că aceştia au suficiente posibilităţi de parcare, la câteva sute de metri distanţă, fie în dreptul sediului CEC de pe bulevard, la orele amiezei, fie în parcarea Primăriei, din dreptul liceului Murgoci, care rămâne destul de liberă seara.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro