Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii de la Colegiul Economic au vizitat Germania

In urma cu citeva zile s-a intors din Germania, de la Hersbruck, o delegatie a Colegiului Economic "Ion Ghica", scoala care participa la realizarea proiectului Comenius, "Lucrind impreuna pentru o scoala europeana". In proiect mai sint implicate doua scoli din Belgia, doua din Germania si una din Italia. Echipa a fost formata din directorul Andrei Puia, profesoara Evelina Turiac, coordonatorul proiectului, si elevii: Claudia Apostol, Oana Costache, Ioana Manole si Sandel Bolcos, din clasa a XI-a B. Acestia au fost selectati tinindu-se cont de rezultatele foarte bune la invatatura, nivelul de cunoastere a limbii engleze si de prezenta la scoala.
Intilnirea de proiect a constat din realizarea unei expozitii cu titlul "Mosaica", in care fiecare scoala a prezentat afise, pliante, albume de fotografii si prezentari in power point cu activitatile din primul an de proiect. De asemenea, fiecare scoala a prezentat si doua teme, la alegere, iar Colegiul "Ion Ghica" a ales temele: "Obiective turistice in Romania" si "Dracula - intre mit si realitate".
"Schimbul de experienta a fost interesant nu numai datorita participarii la expozitia "Mosaica", ci si pentru ca elevii au avut posibilitatea de a se integra in viata de zi cu zi a familiilor la care au fost gazduiti, unde au convietuit cu elevii germani. Prin participarea elevilor la mobilitati s-au atins citeva obiective importante: elevii au fost in stare sa-si sustina singuri realizarile din proiect, sa lucreze in echipa, sa foloseasca limbile straine si sa utilizeze noile tehnologii. In acelasi timp s-a stimulat si creativitatea elevilor in multe domenii si s-au obtinut multe cunostinte despre Uniunea Europeana", a spus profesoara Evelina Turiac.
Elevii au fost incintati de schimbul de experienta. Ei au fost impresionati de cit de mari sint casele, de peisaje, si de faptul ca acolo nimeni nu-si pazeste buzunarele, lucrurile sau casele, ca elevii sint foarte disciplinati. Delegatia Colegiului Economic a vizitat si doua scoli, mari, moderne, foarte bine dotate. Elevii au facut schimb de telefoane si adrese de mail cu elevii din Germania. Toti patru au fost foarte incintati, mai ales ca au fost la prima iesire din tara in spatiul european.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii