Mergi la conţinutul principal

Elevii brăileni, cei mai buni la concursul şcolar “Cu viaţa mea, apăr viaţa”

• faza interjudeţeană a competiţiei a fost găzduită, ieri, de Colegiul Tehnic “Constantin D. Neniţescu” din Brăila • au concurat elevi din Brăila, Buzău şi Vrancea

 

Faza interjudeţeană a concursului şcolar cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea, apăr viaţa” a fost găzduită, ieri, de Colegiul Tehnic “Constantin D. Neniţescu” din Brăila. Competiţia a fost organizată de  Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila. Au participat echipele de gimnaziu şi cele de liceu, care au câştigat faza judeţeană din judeţele Buzău, Vrancea şi Brăila.

Concursul a constat în desfăşurarea unei probe teoretice de verificare a cunoştinţelor acumulate prin parcurgerea unei tematici specifice şi unei probe practice - transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m.

După parcurgerea probelor de concurs, pe primele locuri s-au situat elevii brăileni. Astfel, la nivel gimnazial, locul I a fost ocupat de Şcoala Gimnazială „Radu Tudoran” Brăila, pe II s-a situat Şcoala Gimnazială „Alexandru Vlahuţă” Gugeşti, Vrancea, iar pe III Liceul Teoretic Pogoanele, Buzău. La nivel liceal, primul loc a fost ocupat chiar de instituţia gazdă, adică de  Colegiul Tehnic „Constantin D. Neniţescu” Brăila. Pe locul doi s-a situat  Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focşani, Vrancea, iar pe trei  Liceul Tehnologic Pătârlagele, Buzău. Echipajele clasate pe locurile I vor participa la etapa naţională a acestui concurs, care se va desfăşura în municipiul Deva pe timpul vacanţei de vară.

“Prin organizarea acestui concurs se urmăreşte dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar, cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă ori dezastru şi dezvoltarea atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastre”, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro