Skip to main content

Drepturile copiilor, din nou in atentia autoritatilor

Familia a intrat intr-o stare de criza in ultimii ani in Romania. Numarul divorturilor a crescut si, pe linga acest fapt, familia monoparentala este din ce in ce mai raspindita. Copiii traiesc adevarate drame, echilibrul emotional al acestora fiind frint de timpuriu. In evidenta Inspectoratului Scolar Judetean Braila figureaza aproximativ 3.000 de minori, ai caror parinti se afla in afara granitelor tarii, ei raminind in grija bunicilor sau doar a unuia dintre parinti. Cele mai multe cazuri s-au inregistrat la Liceul cu Program Sportiv, la Liceul de Arta si la Colegiul Economic "Ion Ghica". In plus, la nivel national, au aparut deja cazuri in care parinti stabiliti in alte tari, care nu sint de buna credinta, incearca sa recistige custodia copiilor, pentru a beneficia de prestatiile sociale care se acorda minorilor in strainatate, si care au un cuantum mult mai mare comparativ cu cele din Romania.
Avind in vedere realitatile societatii romanesti, a fost initiata o campanie de promovare a drepturilor copiilor. Astazi, la Vila Lacramioara, din statiunea Lacu Sarat, are loc un nou seminar care va reuni judecatori, procurori, politisti, cadre didactice, preoti, cadre medicale, dornici sa consolideze colaborarea interinstitutionala in ceea ce priveste problemele copiilor. Evenimentul este organizat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila.
Actiunea isi propune sa contribuie la formarea, sensibilizarea si cresterea gradului de implicare a tuturor celor care interactioneaza cu copiii. "Atit seminarul pentru factorii de decizie organizat in luna februarie 2007, cit si sesiunile de formare pentru profesionisti fac parte din "Campania de educatie privind drepturile copilului" derulata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului, cu finantare din partea Uniunii Europene, prin intermediul Programului Phare 2003. Ambele componente ale campaniei, cea de formare si cea de comunicare, promoveaza noua abordare, centrata pe copil si familie, introdusa de Legea nr. 272/2004. Mesajul campaniei este: parintii sint principalii responsabili pentru cresterea si ingrijirea copiilor lor. Toti ceilalti, profesionistii, reprezentantii comunitatii locale, ai autoritatilor locale, ai statului au datoria de a sprijini parintii in indeplinirea acestei responsabilitati", se precizeaza intr-un comunicat al DGASPC Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu