Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dragos Cristache a cistigat prima editie a "Cupei sperantelor la sah"

In perioada 25-26 noiembrie la sediul organizatiei municipale a PSD s-a desfasurat prima editie a "Cupei tinerelor sperante" la sah, competitie organizata de clubul Orizont 64 si Directia pentru Sport a judetului la care au participat copii cu virsta cuprinsa intre 8 si 10 ani. Turneul a fost foarte puternic, raportat bineinteles la virsta jucatorilor, deoarece majoritatea concurentilor au fost de valori apropiate ei avind deja experienta unor competitii nationale.
Cistigatorul primei editii s-a stabilit practic in ultima runda cind, surprinzator, doi dintre favoriti nu au rezistat presiunii si de aceasta oportunitate a profitat Dragos Costache. El a obtinut cea de a sasea victorie si a devenit astfel primul cistigator al "Cupei tinerelor sperante" la sah.
Pe locurile urmatoare s-au clasat in ordine Adrian Gojan 5 puncte, Gabriel Voicu 4,5 puncte, Bogdan Capatina 4 puncte, Ciprian Tiganoiu 3,5 puncte.
Toti concurentii au fost recompensati cu diplome, dulciuri si medalii.
"Turneul a fost deosebit de util pentru micutii sportivi deoarece in februarie si aprilie 2007 ei vor participa la finalele Campionatului National de sah pentru copii si juniori. Cu ocazia acestui turneu am testat cunostintele copiilor pentru a putea, pe viitor, sa corectam toate deficientele pentru ca la competitiile de obiectiv din anul urmator sa prinda cea mai buna forma sportiva", a declarat la finalul turneului Ionel Balcan vicepresedintele clubului Orizont 64.

Campionatul judetean de sah pentru seniori s-a incheiat cu victoria lui Gheorghe Bitca
*cel mai bun junior a fost Daniel Martian

Duminica, dupa-amiaza, la Sala Polivalenta s-au disputat ultimele partide din cadrul campionatului judetean de sah pentru seniori, un concurs la care pentru prima data au participat 14 jucatori, toti calificati dupa derularea celor patru sferturi de finala derulate in aceasta vara. Daca dupa primele sase etape lider era Nicolae Lungu secondat de Cristian Dan, Florin Anghel si Gheorghe Bitca, cel care si-a adjudecat titlul din acest an a fost cel de al patrulea, Gheorghe Bitca. Noul campion a acumulat 10 puncte cu jumatate de punct mai mult decit cel mai constant jucator al turneului, Cristian Dan care s-a situat si la final pe locul al doilea. Florin Anghel a ocupat ultima pozitie a podiumului in timp ce multiplul campion judetean Nicolae Lungu s-a clasat pe pozitia a patra.
"Concursul a fost foarte disputat poate si datorita faptului ca s-a desfasurat sistem turneu si fiecare jucator i-a avut ca adversari pe toti ceilalti concurenti. Campionul judetean pe anul in curs s-a stabilit practic in ultimele runde atunci cind s-au disputat partidele dintre principalii candidati la podium. Bitca a meritat sa cistige deoarece a reusit sa se impuna in meciurile decisive", a declarat Stefan Gonciar, presedintele Asociatiei Judetene de Sah.
Cel mai bun junior al turneului a fost si de aceasta data Daniel Martian jucatorul pregatit de Ionel Balcan reusind partide spectaculoase la finalul carora a obtinut o victorie si o remiza in fata ocupantilor locurilor al doilea si al treilea din clasamentul seniorilor, Cristian Dan si Florin Anghel ambii avind categorii superioare de clasificare ei fiind candidat maestru.
"Daniel Martian a fost si de data aceasta in grafic si daca avea ceva mai multa experienta competitionala cu siguranta ca ar fi putut prinde un loc foarte apropiat de podium. Surpriza cea mai mare a constituit-o evolutia unui jucator foarte tinar, Costel Bolozan, un jucator neclasificat care a obtinut nu mai putin de 8 puncte in acest turneu si care cu siguranta va primi categoria a II-a dupa acest turneu. De altfel el a reusit sa se clasifice intre primii sase jucatori braileni ai turneului de seniori", a tinut sa precizeze Ionel Balcan, cel care se ocupa de pregatirea celor doi sportivi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii