Doua tone de televizoare, calculatoare si frigidere | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Doua tone de televizoare, calculatoare si frigidere

In municipiul Braila, campania de colectare a deseurilor de echipamente electronice si electrocasnice (DEEE) nu a fost o reusita deplina, dar nici un esec total. Cele trei firme de salubritate brailene, plus echipa special constituita la nivelul Directiei de Administrare si Gospodarire Locala (DAGL), au reusit sa adune putin peste 2 tone de astfel de deseuri. In general, lumea a scos in fata portii sau a blocului, televizoare. Au fost si vreo doua frigidere, un aspirator si citeva calculatoare, cu monitoarele aferente. Toate acestea au ajuns in depozitul firmei "Amromeli" SRL, de pe Sos. Baldovinesti, nr. 12, iar acum asteapta sa fie dezmembrate, pentru a li se recicla componentele. S-ar putea, insa, sa astepte mult si bine, fiindca, deocamdata, nu exista o firma specializata in astfel de operatiuni. "Am inteles ca a venit un investitor thailandez in Buzau, care intentioneaza sa deschida o linie de dezasamblare a deseurilor electronice. Daca acesta isi va deschide afacerea, vom putea valorifica aparatele adunate de la populatie. Pina atunci, stam cu ele in depozit si nu obtinem nici un profit din activitatea de colectare. Doar platim chirie pe spatiul asta, inchiriat de la Primarie...", ne-a declarat Ionel Orzan, patronul firmei "Amromeli". Potrivit legii, in momentul de fata ar fi trebuit sa existe in Romania mai multe linii de dezasamblare a aparaturii, in vederea valorificarii componentelor, linii in care ar fi trebuit sa investeasca producatorii si importatorii de astfel de produse. Dar acestea nu au aparut si nu se stie cind si daca vor fi infiintate vreodata...
Revenind la campania de colectare desfasurata simbata, 3 noiembrie, la initiativa Ministerului Mediului, in scopul constientizarii populatiei despre importanta reciclarii DEEE, putem concluziona ca, in Braila, locatarii cartierelor Viziru si Radu Negru au fost cei mai constiinciosi. In aceasta zona are sectorul firma de salubritate "Braicata", care a reusit sa colecteze cea mai importanta cantitate: 1.200 kg de DEEE. La polul opus se afla firma RER, cu doar 120 kg, strinse din cartierele Chercea, Lacu Dulce, Obor si Hipodrom. In Vidin, Brailita si Pisc, unde au actionat echipajele operatorului de salubritate "Eco", s-au colectat 350 kg. Cei de la DAGL, care au "periat" mai mult strazile din zona centrala, au strins 400 kg.
Dupa cum v-am mai informat, a fost strict interzisa ridicarea aparatelor vechi de alte persoane in afara angajatilor firmelor de salubritate. Politia Comunitara Braila spune ca nu au fost incidente si ca nu s-a aplicat nici o amenda pe aceasta tema. Ni s-a semnalat, insa, un caz in cartierul Vidin, unde niste romi au incarcat intr-o caruta citeva televizoare si o masina de spalat scoase de locatari linga un bloc.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro