Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doua concursuri interjudetene la Colegiul "Balcescu"

Matematica si limba romana sint in atentia elevilor si profesorilor in acest sfirsit de saptamina datorita celor doua concursuri interjudetene organizate la Colegiul National "Nicolae Balcescu".
Timp de trei zile, aproximativ 250 de elevi din 15 orase se vor infrunta in Concursul interjudetean de matematica "Victor Valcovici", ajuns la editia a XIV-a. Sint asteptati elevi de la Galati, Focsani, Botosani, Giurgiu, Brasov, Iasi, Bacau, Vaslui, Calarasi, Tulcea, Buzau, Rimnicu Sarat si Bucuresti. Presedintele juriului va fi, ca si in ceilalti ani, prof. univ. dr. doc. Nicu Boboc, de la Universitatea Bucuresti, Facultatea de matematica, iar vicepresedinti directorii scolii, profesorii Petru Cosnita si Nicoleta Maneca. Membri vor fi profesorii care vor insoti elevii la concurs. "Este primul an cind se desfasoara acest concurs ininte de olimpiada de matematica, faza nationala, si este foarte util pentru testarea loturilor judetene. Este important pentru ca din cei zece elevi ai lotului, noua sint de la "Balcescu": Sorin Rugina, Silviu Andrei, Smaranda Sandu, Eliza Bulimar, Cristina Ciocan, Alexandru Andrei, Alin Cristian Ioan, Ovidiu Bratu si Bogdan Capbun. Acesti elevi, in cursul anului scolar au participat la concursuri importante de matematica, unde au obtinut premii, mentiuni, numeroase premii I, desi au participat separat de echipa Inspectortului Scolar care reprezenta Braila, pentru ca scoala noastra a primit invitatii personalizate, avind in vedere performantele obtinute de elevi in alti ani", a spus profesorul de matematica Gabriel Daniilescu.
Tot in week-end se va desfasura si cel de-al doilea concurs, de limba romana, "Surprize si dificultati lingvistice - Mihail Sebastian", ajuns la a XII-a editie si la care sint asteptati aproximativ 100 de elevi din 15 orase. Subiectele, cu grad inalt de dificultate, ca si in anii trecuti, vor fi propuse de lect. univ. dr. Andreea Ghita, de la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti. "La acest concurs asiguram obiectivitate absoluta in corectare si selectarea premiantilor, fapt confirmat de valoarea cistigatorilor din primii ani. De exemplu, eleva Eugenia Dumitru, care a cistigat Marele premiu, este acum judecator de pace la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Bruxelles. Acest concurs este si o pregatire pentru faza nationala a olimpiadei de limba si literatura romana, in lotul judetean noi avind patru eleve: Ioana Miron, Iulia Lazar, Adelina Mincior si Ana Maria Stoian", a explicat profesoara de limba romana Florentina Andronache.
Premierile vor avea loc simbata dupa-amiaza la Colegiul "Balcescu", pentru concursul de limba romana, si duminica, de la ora 10.00, la Teatrul "Maria Filotti", pentru concursul de matematica.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii