Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doar 2,3% dintre scolari sufera de viroze respiratorii

Iarna deosebit de calda din acest an a facut ca numarul de viroze respiratorii in rindul copiilor si tinerilor sa fie foarte mare. Spre deosebire de alte judete insa, numarul elevilor bolnavi in judetul Braila este de numai 1.358, adica aproximativ 2,3% din numarul total al populatiei scolare. Din cauza situatiei din ce in ce mai grave, Ministerul Sanatatii a dispus efectuarea trierii epidemiologice, adica elevii care sint bolnavi sa fie trimisi acasa.
Inspectorul responsabil cu imaginea din cadrul Inspectoratului Scolar, prof. Maria Stefan, a precizat ca la Braila sint mai putini copii bolnavi decit in alte judete, pentru ca in toate scolile s-a facut triere epidemiologica inainte ca acest lucru sa fie solicitat de Ministerul Sanatatii. Astfel, pina ieri, sufereau de afectiuni respiratorii doar 1.358 de elevi. Inspectoratul Scolar Judetean a informat Autoritatea de Sanatate Publica din Braila cu privire la numarul de elevi bolnavi si la unitatile scolare in care s-a inregistrat un numar mare de astfel de cazuri, a mai spus prof. Maria Stefan. De asemenea, s-a solicitat scolilor sa intensifice masurile de prevenire a imbolnavirilor prin efectuarea triajului epidemiologic zilnic al elevilor, al cadrelor didactice si izolarea acestora la domiciliu sau in sectii de boli infectioase.
"Nu vor fi primiti in colectivitate copiii care prezinta semne de boala. Reintrarea in colectivitate dupa o perioada de absenta se va face numai cu acordul medicului scolar. Se vor intensifica masurile de curatenie, aerisire si dezinfectie in unitatile de invatamint, se va renunta temporar la fetele de banca din material textil, iar bancile vor fi spalate zilnic cu apa si detergent, se vor intensifica activitatile de informare a copiilor, prin cadrele didactice, cu privire la infectiile respiratorii si la masurile de prevenire. In vacanta intersemestriala se va realiza dezinfectia tuturor salilor de clasa", a mai spus prof. Maria Stefan.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii