Directorul Transgaz, brăileanul Ion Sterian: “Importurile de gaze în România nu sunt afectate. Putem asigura consumul țării din producția internă” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Directorul Transgaz, brăileanul Ion Sterian: “Importurile de gaze în România nu sunt afectate. Putem asigura consumul țării din producția internă”

* importurile de gaze ale României se desfășoară normal, iar țara noastră își poate asigura necesarul de consum din producția internă în această perioadă, a declarat directorul general al Transgaz, Ion Sterian

 

„Zilele trecute, în perioada de Paști, consumul de gaze al României a fost de 13-14 milioane de metri cubi pe zi, foarte redus, iar Romgaz a fost nevoit să închidă anumite sonde și să-și reducă producția, din cauza cererii mici. Pentru ziua de astăzi (miercuri - n.r.), consumul este estimat la 19,5 milioane de metri cubi”, a spus Sterian.

Importurile de gaze au fost miercuri de 3,5 milioane de metri cubi (3,2 milioane mc prin Ungaria și 300.000 mc prin Negru Vodă), nivel egal cu cel de zilele trecute.

„România își poate asigura tot consumul de gaze din producția internă în această perioadă. Consumul nu este mai mare de 20-21 de milioane de metri cubi pe zi, iar producția poate ajunge la 23 de milioane de metri cubi. Important este să aducem gaze din import din alte surse pentru a umple depozitele, astfel încât la toamnă, la începutul sezonului rece, să avem în depozite 3,2 miliarde de metri cubi”, a mai spus Sterian.

Potrivit acestuia, în depozitele de gaze din România sunt în acest moment 640 de milioane de metri cubi, cu 230 de milioane de metri cubi mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Salvarea noastră este conducta BRUA, care este funcțională și ne ajută să avem securitate în aprovizionare și să asigurăm tranzitul de gaze în regiune, inclusiv în reverse-flow (în ambele sensuri - n.r.), obținând și venituri din taxele de tranzit”, a completat șeful Transgaz.

Gazprom a anunțat miercuri că a oprit complet livrările de gaze naturale către Polonia și Bulgaria, în absența plăților în ruble de către cele două țări pentru livrarea combustibilului, transmite Reuters.

Aprovizionarea va fi oprită până când vor fi făcute plățile, a precizat Gazprom.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut țărilor pe care el le-a calificat drept „neprietenoase”, după invadarea Ucrainei, să implementeze o schemă în cadrul căreia își vor deschide un cont la Gazprombank pentru a face plăți în euro sau dolari pentru importurile de gaze naturale, urmând ca aceste fonduri să fie convertite în ruble rusești.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro