Mergi la conţinutul principal

Despre toleranţă

Tin minte că nu cu mult timp în urmă criticam agresiv aşa-zisele "vedete" apărute peste noapte, care dau de două ori în stânga, de două ori în dreapta şi câştigă mai mulţi bani decât un artist sau o trupă care cântă live. Sunt incă de parere că acele fete n-au nimic în comun cu muzica, ci ar trebui să-i multumească naturii pentru fizicul acordat, dar am stat şi am realizat că ne pierdem prea mult timp criticându-le. Până la urma urmei, trebuie şi ele să câştige din ceva, nu ? Singura apariţie care îi poate aduce un deserviciu unei persoane publice este apariţia în rubrica "Decese", dar dacă stăm să ne gândim, unii artişti au câştigat după moarte mai mult decât in timpul vieţii. Că e vorbită de bine, că e vorbită de rău, faptul că numele ei este pe buzele tuturor românilor nu poate decât să înveselească vedeta în cauză.

Până la urma urmei, de unde ştim că Inna n-a muncit să ajungă unde este acum ? Adică, sincer, nu cred că poţi fi o afoană şi să câştigi 60.000 de euro pe un recital în noaptea de Revelion. Este exagerat faţă de alţi artişti cu studii mai înalte, dar hai să ne bucurăm că cineva ne poartă numele prin Europa, pentru că de la un timp tot continentul e înnebunit de DJ-ii şi muzica dance românească.

Pot să vă aduc la cunostinţă că în anii '50, atunci când Elvis a început să fie cunoscut în Statele Unite, întreaga populaţie de adulţi era revoltată de mişcările lui de dans ofensatoare şi voiau ca acesta să nu mai fie dat la televizor, iar acum, la 34 de ani după moartea sa, Elvis este o legendă. Acelaşi lucru s-a întâmplat cu apariţia muzicii dance în anii 80, puternic criticată dar după care mulţi plâng în zilele noastre.

Timpurile se schimbă, oamenii se schimbă, muzica se schimbă. Cum ar fi dacă am fi toţi înconjuraţi de solişti de operă? Avem nevoie şi de blonda lui Bote, şi de alte starlete apărute peste noapte. Suntem aproape 7 miliarde de oameni pe planetă, fiecare cu gusturi diferite. Avem şi rock, şi dance, şi manele, dar trebuie să invăţăm sa trăim cu ele. Nu ne opreşte nimeni să ne ascultăm muzica preferată, iar acest lucru trebuie să ne facă mai toleranţi cu alti artisti şi alte genuri muzicale. Asta este lumea în care trăim, aşa că ar trebui să nu ne mai ocupam timpul cu criticatul altor persoane, ci să mergem la un film, la o piesă de teatru, să ne relaxăm şi să ascultăm muzica preferată, fără a insulta alţi artişti care, deşi nu sunt foarte talentaţi, poate au ajuns acolo unde sunt prin foarte multă muncă şi sacrificiu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro