Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deputatul Gabriel Sandu spune ca Tariceanu este cel mai bun de comisar

Deputatul Gabriel Sandu, viceliderul grupului PNL din Camera, a declarat, duminica, agentiei MEDIAFAX, ca premierul Calin Popescu Tariceanu este "singura persoana capabila sa ocupe cu succes functia de comisar european", aceasta fiind nominalizarea care trebuie facuta de Romania.
"Consider ca in acest fel exista o singura persoana capabila sa ocupe cu succes functia de comisar european si nominalizarea pe care Romania trebuie sa o faca pentru acest post este Calin Popescu Tariceanu. Solutia formala a premierului este aceea de a semna aceasta nominalizare", a declarat deputatul PNL.
Parlamentarul liberal a spus ca Popescu Tariceanu este cel care cunoaste "cel mai bine" realitatile Romaniei in legatura cu UE si a demonstrat ca este "mai mult decit calificat pentru a continua acest drum".
El a sustinut ca o asemenea nominalizare este singura in masura "sa stearga pata de pe fata Romaniei si sa reabiliteze imaginea externa a acesteia", in conditiile in care evenimentele din ultimele zile "nu au reusit decit sa umbreasca realizarile Executivului si sa puna Romania intr-o lumina extrem de nefavorabila in plan extern".
Viceliderul grupului PNL din Camera a mai declarat ca presedintele Traian Basescu "trebuie sa-si asume raspunderea numirii unui nou prim-ministru liberal, care sa continue in tara misiunea inceputa de Calin Popescu Tariceanu", apreciind ca numai desemnarea unui premier din partea PNL va asigura stabilitatea politica si va pastra Alianta D.A. unita.
De asemenea, parlamentarul liberal considera ca "rezolutia de prelungire a protocolului Aliantei, semnata de cei patruzeci de deputati liberali", trebuie adoptata in spiritul a patru principii.
Deputatul liberal, care este membru al Consiliului Executiv al PNL, a mai declarat agentiei MEDIAFAX ca aceste principii trebuie sa prevada: prelungirea protocolului Aliantei pina la 31 decembrie 2013, participarea PNL si PD sub sigla Aliantei pe liste comune la alegerile locale, parlamentare si europarlamentare, in raport de 1 la 1, sustinerea unui candidat comun pentru presedintia Romaniei in persoana lui Traian Basescu si desemnarea unui prim-ministru liberal de catre presedinte si sustinerea acestuia de catre Alianta DA.




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii