Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Democratii braileni vor totul sau nimic

Democratii braileni se impotrivesc trecerii in administrarea judetului Braila a jumatate din suprafata de 1.000 de hectare care, in anul 2002, a fost oferita in proprietate si administrare municipalitatii galatene, prin controversata HG 512. Oportunitatea de a recupera jumatate din aceasta mie de hectare este oferita consilierilor judeteni astazi, printr-un proiect de hotarire de CJ, privind "aprobarea propunerii de trecere a unui teren in suprafata de 497 ha din domeniul public al municipiului Galati si administrarea CLM, in domeniul public al Consiliului Judetean Braila si administrarea CJ".
Presedintele PD Braila, Horia Vasioiu, a explicat ca unul dintre argumente este acela ca proiectul de hotarire nu este insotit de o hotarire a CLM Galati, sau macar un acord de principiu al acestuia, de a renunta la cele 497 de ha, in favoarea Brailei. In aceste conditii, spune Vasioiu, consilierii judeteni braileni nu au nici o certitudine ca galatenii ar fi cu adevarat dispusi sa ne dea suprafata de teren respectiva. Intrebat fiind daca ar vota in favoarea proiectului de hotarire initiat de presedintele CJ, daca va fi insotit de acordul de principiu al CLM Galati, liderul democrat a declarat ca "este o alta discutie de facut. La prima vedere, asa, cam 60%, am fi votat-o! Dar era nevoie de o certitudine, asa cum avem noi, din adresa ministrului Blaga, care spune ca va sprijini o HG, in conditiile in care o cer CJ Braila si CLM Braila, cu acordul prefecturii". Liderul democrat a admis ca, este foarte posibil ca proiectul respectiv sa fi fost initiat in baza unor discutii purtate cu galatenii si a unei intelegeri cu acestia. Citeva minute mai tirziu, Vasioiu a spus ca, de fapt, nu ar fi votat un astfel de proiect, indiferent de existenta unui acord al galatenilor, dat fiind ca asta ar insemna sa accepte, implicit, legalitatea HG 512, ceea ce ar fi impotriva demersurilor PD Braila.
Mai precis democratii vor sa obtina o hotarire a CJ Braila, alta a CLM Braila si un acord al prefectului, care, depuse la Guvern, ar duce la aprobarea unei HG de anulare a HG 512. Vasioiu se arata sigur ca o astfel de hotarire de Guvern ar fi aprobata, doar pentru ca ministrul Administratiei, Vasile Blaga, i-a promis lui ca-i va acorda sprijinul, in acest sens. De aceea, Vasioiu si colegii sai de partid sint nemultumiti ca printr-un raport negativ, a fost respins de pe ordinea de zi a sedintei CJ de astazi proiectul lor de hotarire, prin care se cerea acordul CJ pentru promovarea unei HG de revocare a HG 512. Vasioiu este sigur ca la mijloc sint manevrele presedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu, pentru a-i impiedica pe democrati sa rezolve o problema care le-ar aduce mult capital electoral, asta desigur, daca initiativa ar fi incununata de succes.

"Hai sa mergem pe varianta noastra, sa obtinem tot, si daca nu
obtinem tot, sa incercam sa recuperam jumatate!"

Intrebat de ce ar trebui sa se piarda aceasta oportunitate de a recistiga jumatate din mia de hectare, pentru o posibilitate inca iluzorie de a recupera toata suprafata, prin intermediul demersurilor PD -mai ales ca, dupa toate probabilitatile, Vasile Blaga nu mai are multe zile, in postul de ministru al Administratiei -, Vasioiu a raspuns: "Daca s-ar fi marsat de la inceput, din toamna anului trecut pina acum s-ar fi putut rezolva cu proiectul de Hotarire de Guvern. Acum, nu stiu daca va cadea guvernul, cum spuneti dvs. si Blaga nu va mai fi ministru. Nu stiu, sa vedem ce se va intimpla. Si oricum, credeti oare ca o hotarire de CJ Braila si una de CLM Galati bat o HG? Tot o Hotarire de Guvern va trebui sa reglementeze acest transfer al celor 497 de ha! Si daca tot e nevoie de o HG, de ce sa nu incercam sa o facem pentru 1.000 de ha, si nu pentru 497?Hai sa mergem pe varianta noastra, sa obtinem tot, si daca nu obtinem tot, sa incercam sa recuperam jumatate!". Liderul democrat ignora insa faptul ca una este sa promovezi o hotarire de guvern in conditiile in care ambele judete sint de acord cu transferul suprafetei de teren respective, si alta, cind acest transfer este dorit doar de Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii