Mergi la conţinutul principal

De toate pentru toţi, de Zilele Brăilei

• atmosfera de sărbătoare se va face simţită începând de astăzi, odată cu deschiderea Târgului Anticarilor, pe Str. Mihai Eminescu, şi a Târgului Meşterilor Populari, pe faleza Dunării • în zilele următoare, până pe 15 august, evenimentele se vor ţine lanţ, în toate parcurile şi zonele de promenadă, dar, în special, pe scena de pe Esplanadă, unde vor concerta vedete precum Delia, Maria Cârneci, Lidia Buble sau Andra • nu trebuie ratate paradele organizate, aproape zilnic, pe Calea Călăraşilor • pentru ca atmosfera din preajma scenei să fie respirabilă, Primăria a interzis folosirea grătarelor, după ora 18.00 • singurul loc de pe faleză unde micii vor putea fi preparaţi de dimineaţă până seara este situat în capătul dinspre Moara Violatos

 

Brăilenii pot intra chiar de astăzi în atmosfera de sărbătoare a Zilelor Brăilei, dacă vor avea curiozitatea să treacă pe strada Mihai Eminescu, unde se va desfăşura Târgul Naţional al Anticarilor şi Buchiniştilor, sau pe faleza Dunării, unde se deschide, tot de azi, Târgul Meşterilor Populari. De asemenea, începând cu ora 18.30, scena de pe Esplanadă va găzdui Festivalul Naţional de Folclor “Lină Chiralină”. În zilele următoare, sunt programate o mulţime de evenimente, pentru brăilenii de toate vârstele. Cei mici vor fi încântaţi să participe la spectacolele Festivalului Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret, care se vor desfăşura în Parcul Monument, Grădina Mare sau pe faleză, atât dimineaţa cât şi după-amiaza. Vor mai fi organizate parade ale modei, întreceri sportive şi, bineînţeles, spectacole de muzică uşoară sau populară, la care vor performa mai mulţi artişti în vogă. Duminică seară, va cânta Delia, luni, Maria Cârneci, iar marţi seară vor urca tot pe scena de pe Esplanadă Lidia Buble şi Andra.

Anumite momente nu ar trebui ratate de brăileni. Este vorba despre Parada Portului Tradiţional, programată pentru vineri, începând cu 17.30, începând din Bariera Călăraşilor, până pe Esplanadă. Sâmbătă, de la 17.00, va avea loc tradiţionala Paradă a Maşinilor de Epocă, ce va porni din parcarea Mall Vărsătura, va tranzita mai multe străzi principale ale municipiului - Dorobanţi, 1 Decembrie 1918, Griviţei, Calea Călăraşilor - şi va avea punctul terminus în parcarea din Piaţa Independenţei, unde brăilenii vor putea admira de aproape bijuteriile pe patru roţi vechi de zeci de ani. Duminică, de la 17.30, va avea loc Parada Păpuşilor şi Costumelor, ce va porni din Piaţa Independenţei, va parcurge Calea Călăraşilor şi se va opri în rondoul Parcului Monument.

Marţi, între orele 10.00 şi 12.00, brăilenii sunt aşteptaţi pe faleză, să asiste la demonstraţiile navale şi jocurile marinăreşti specifice Zilei Marinei.

 

Fumul de grătar, cu program

Pentru că, spre seara fiecărei zile, punctul de interes se va muta spre scena de pe Esplanadă, unde sunt programate concertele vedetelor, Primăria va încerca să ţină departe fumul de grătar din aceste zone. Iniţial, primarul Marian Dragomir anunţase că toţi comercianţii care vor să vândă mici şi fripturi preparate pe grătar vor avea voie să îşi amplaseze tarabele doar pe porţiunea de faleză dinspre Moara Violatos, tocmai pentru a fi cât mai departe de scenă, dar şi de celelalte manifestări, cum ar fi Târgul Meşterilor Populari, care se va desfăşura în perimetrul dinspre ştrandul pentru copii. Între timp, Primăria şi-a dat seama că nu îi poate obliga pe cei care au spaţii închiriate pentru o perioadă de cinci ani să îşi mute terasele înspre Moara Violatos. Astfel, s-a luat decizia ca aceştia să fie lăsaţi să prepare mici de dimineaţă până la ora 18.00. După ora 18.00, prepararea micilor va fi permisă doar în zona de la capătul falezei. După cum ne-a precizat primarul Dragomir, mulţi dintre proprietarii de terase şi-au închiriat  spaţii şi în zona desemnată pentru grătare, astfel încât să poată face vânzare şi după ora 18.00. Tot spre Moara Violatos a fost permisă şi amplasarea de tiribombe. Acestea vor putea să funcţioneze doar în perioada Zilelor Brăilei, după care va trebui mutate de pe faleza Dunării, a mai precizat primarul Marian Dragomir.

Programul manifestărilor dedicate Zilelor Brăilei îl găsiţi AICI.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro