Ca de obicei, Gheorghe Caruz, patronul "Complexului de Porci" Braila SA, neaga ca mirosul pestilential vine dinspre unitatea sa. Chiar si aceste rezultate de laborator constituie pentru Caruz o dovada ca emanatiile de amoniac ale crescatoriei nu sint responsabile de disconfortul olfactiv provocat brailenilor. "E normal sa iasa valori mai mari de amoniac linga un grajd, dar depasirile se afla, totusi, in limite acceptabile. Din cite am inteles de la specialisti, concentratia de amoniac ar trebui sa fie de 20-30 de ori peste limitele normale, ca sa apara probleme. La depasiri de-astea, de pina la 5 ori, se dovedeste ca nu are cum sa fie afectat tot orasul din cauza mirosului de la halele noastre", ne-a declarat, ieri, Gheorghe Caruz. Acesta ramine consecvent convingerii personale, exprimate in nenumarate ocazii, potrivit careia mirosul ce-i streseaza aproape in fiecare seara pe braileni are trei surse mari si late: combinatul de la Galati, sistemul de canalizare al Brailei si animalele crescute in gospodariile cetatenilor.
De la Caruz pute!
Ca de obicei, Gheorghe Caruz, patronul "Complexului de Porci" Braila SA, neaga ca mirosul pestilential vine dinspre unitatea sa. Chiar si aceste rezultate de laborator constituie pentru Caruz o dovada ca emanatiile de amoniac ale crescatoriei nu sint responsabile de disconfortul olfactiv provocat brailenilor. "E normal sa iasa valori mai mari de amoniac linga un grajd, dar depasirile se afla, totusi, in limite acceptabile. Din cite am inteles de la specialisti, concentratia de amoniac ar trebui sa fie de 20-30 de ori peste limitele normale, ca sa apara probleme. La depasiri de-astea, de pina la 5 ori, se dovedeste ca nu are cum sa fie afectat tot orasul din cauza mirosului de la halele noastre", ne-a declarat, ieri, Gheorghe Caruz. Acesta ramine consecvent convingerii personale, exprimate in nenumarate ocazii, potrivit careia mirosul ce-i streseaza aproape in fiecare seara pe braileni are trei surse mari si late: combinatul de la Galati, sistemul de canalizare al Brailei si animalele crescute in gospodariile cetatenilor.