Potrivit directorului Nedelcu, perspectiva incasarii unei amenzi ii determina pe cetateni sa isi schimbe comportamentul si sa incheie contractul prevazut de lege. "Pina in prezent, s-a actionat in cartierul Chercea, iar operatiunea a decurs fara mari probleme. Speram ca asa se va intimpla si in Lacu Dulce, unde se va intra, incepind de vineri, 22 septembrie. Rromii de acolo sint foarte recalcitranti, dar speram ca prezenta politistilor comunitari ii va cuminti", ne-a mai spus directorul firmei RER.
Dupa cum v-am mai informat, de citeva saptamini, reprezentanti ai celor trei operatori de salubritate braileni - RER, "Braicata" si "Eco" - insotiti de cite un reprezentant al Directiei de Administrare si Gospodarire Locala si un politist comunitar, cutreiera cartierele, pentru a-i soma pe braileni sa respecte legea si sa incheie contracte de salubrizare.
Conducerea Politiei Comunitare este multumita de felul cum decurge operatiunea si spune ca a primit ecouri pozitive, atit din partea firmelor de salubrizare cit si a unor cetateni care aveau de suferit din cauza vecinilor ce refuzau sa plateasca taxa de salubritate preferind sa isi arunce gunoaiele in strada. "Dupa finalizarea acestei operatiuni, politistii comunitari vor continua sa patruleze in cartiere, pentru depistarea si sanctionarea celor ce arunca deseuri pe domeniul public", ne-a declarat Dumitru Hahui, directorul adjunct al Politiei Comunitare Braila.
Potrivit datelor centralizate de Politia Comunitara, pe parcursul saptaminii trecute au fost incheiate 171 contracte de salubrizare. Totodata, s-au inminat 59 de somatii unor cetateni care au refuzat sa coopereze. Tot saptamina trecuta, au fost amendati 98 de braileni care, desi fusesera somati anterior, nu se conformasera si nu semnasera contractul de salubrizare. Amenzile aplicate insumeaza 5.775 lei (57,7 milioane de lei vechi).