Deţinuţii de la Tichileşti i-au învăţat pe tineri cum să se ferească de închisoare | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Deţinuţii de la Tichileşti i-au învăţat pe tineri cum să se ferească de închisoare

Ieri, câţiva deţinuţi de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Tichileşti i-au sfătuit pe minorii care au săvârşit infracţiuni, dar care nu răspund penal, ce trebuie să facă pentru a nu mai greşi în faţa legii, astfel încât să nu "cadă la puşcărie". Întâlnirea a fost organizată de poliţiştii brăileni în cea de-a doua zi din "Săptămâna prevenirii criminalităţii", cu sprijinul Compartimentului de Asistenţă şi Sprijin pentru Readaptarea Copilului cu Probleme Psihosociale (CASRCPP), care are în grijă copii cu probleme de adaptare şi relaţionare sau comportament antisocial.
Ideea derulării unei astfel de activităţi a pornit de la premisa că poveştile de viaţă ale deţinuţilor îi vor ajuta pe copiii care, deşi au încălcat legea, să nu mai greşească de acum înainte. Deţinuţii au povestit cum au cedat ei în faţa presiunii grupului din care făceau parte şi din cauza căruia acum petrec ani grei de închisoare. Minorii au aflat că libertatea de care se bucură datorită vârstei, deşi au comis o infracţiune, valorează enorm faţă de viaţa dictată de alţii în regimul de detenţie. Singura pedeapsă pe care ei au primit-o este faptul că sunt supravegheaţi de asistenţi sociali, care verifică în permanenţă dacă au un comportament corespunzător, fiindu-le acordată astfel şansa să nu mai greşească. "Activitatea a avut ca scop atât conştientizarea minorilor care au săvârşit o faptă penală, dar care nu răspund penal, pentru evitarea comportamentelor antisociale, cât şi sensibilizarea deţinuţilor, astfel încât să nu mai greşească în faţa legii după ce îşi vor fi ispăşit pedeapsa şi vor fi liberi", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene.

La întâlnire au participat poliţişti de la compartimentele Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, psihologul de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Tichileşti, şeful Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Brăila, asistenţi sociali şi psihologi de la CASRCPP, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, precum şi părinţi ai minorilor care au săvârşit o faptă penală şi sunt în libertate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro