Mergi la conţinutul principal

Cum au dat brăilenii cu flit unei somități în economie și finanțe

La alegerile din septembrie 2020, a candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brăila. A obținut un scor de 6,03%. Dar, adevărată locomotivă pentru propriul partid, a reușit să adune pentru candidații săi din CLM 6,9%, iar în CJ, adică exact acolo unde a tras după el lista, 5,66%. Evident, alianța pe care cu onor o conduce pe plan local n-a prins niciun loc în niciunul dintre consilii, pentru că, simplu, nu a reușit să atingă pragul electoral stabilit prin lege, 7%.

În iarnă însă, și-a încercat din nou norocul și s-a așezat frumos în capul listei pentru Camera Deputaților. Doar 7.494 de brăileni l-au votat, al naibii de puțini - dar ce știu ei ce-i excelența în politică și afaceri! Nerecunoscători și necunoscători, brăilenii ăștia! Noroc că șefii pe linie politică de la centru i-au intuit potențialul și nu s-au lăsat impresionați de rezultatul rușinos de acasă și l-au adus în capitală. Și nu oriunde, ci la cârma unei  adevărate mine de aur. Unde, pe principiul: omul potrivit la locul potrivit, i-au dat pe mână o instituție ce păstorește active și creanțe de recuperat în valoare de miliarde de euro.

Ce l-a recomandat? Nici să nu vă treacă prin cap să spuneți: relația mai mult decât strânsă cu președintele partidului (una complet inexplicabilă având în vedere cum a tras în jos partidul la Brăila). Măcar voi, ca brăileni, să vă abțineți. Voi îi știți cel mai bine excelentele rezultate înregistrate cu propriile firme. Și tot voi, având în vedere experiența în numiri politice, înțelegeți cel mai bine că mâinile alea ridicate în favoarea lui Dan Barna în toate acele decizii controversate trebuiau să poarte un nume (a se citi să aducă o funcție). Așa că, măcar voi să recunoașteți: a ajuns unde a ajuns pe competențe, nu pe ochi frumoși! Și să vă bucurați din plin pentru realizarea lui: încă un brăilean - Cătălin Stancu, liderul USR local, căci despre el este vorba – a ajuns sus. Ba mai mult, să-i urați mult succes în administrarea celor câteva zeci de mii de hectare, terenuri ale statului. Că la Brăila nu e în stare să adune nici gunoaiele de pe cei 560 metri pătrați, ai lui, nu contează. Conform noilor norme de bun simț, cloaca aia de pe Danubiului nu are nicio legătură cu capacitățile sale manageriale sau abilitățile lui de bun gospodar. Doar sunteți niște răi! Zeița Fortuna a avut însă grijă să-l aducă aproape de oameni buni și drepți, liderii USR central, care îi vor aprecia la justa valoare calitățile și se vor bucura cu vârf și îndesat de ele. Ei și angajații Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (A.A.A.S) în fruntea căreia tocmai l-au numit.

Și, ca să înțelegem exact expresia ”omul potrivit la locul potrivit”, nu pot să închei fără a pune aici și ”definiția” acestei instituții, așa cum este prezentată pe propriul site: este instituție românească de referință în domeniul administrării/ vânzării acțiunilor statului și al valorificării creanțelor, cu o experiență de peste 20 de ani. Este cea mai lungă prezență pe piață în calitate de administrator al activelor și intereselor economice ale statului român, având cea mai mare experiență acumulată în diferite segmente decizionale pe acest domeniu.

Partener recunoscut de organismele internaționale și coordonator al programelor de restructurare, eficientizare și privatizare a activelor statului, AAAS (fostă AVAS, fostă AVAB, care preluase prin absorbție APAPS, fost FPS – n.m.) are o contribuție esențială la maximizarea rezultatelor administrării intereselor economice ale statului.

Asta doar ca să știți ce ați pierdut în septembrie, măi, dragilor!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro