Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierii se activeaza numai in campania electorala

Isi vad de treaba lor, in loc sa-si vada de treaba noastra. Este principalul repros pe care il putem aduce consilierilor braileni, de orice culoare politica. Noi am dori sa fie interesati de problemele comunitatii, nu doar de ale lor, si sa se implice in rezolvarea lor si altfel decit prin simpla ridicare de mina la sedintele CLM sau CJ. Noi am astepta de la ei sa-si bage nasul unde altii cred ca nu le fierbe oala, si mai ales in oalele care put de la o posta a manevre oculte si aranjamente de culise, in interes personal sau de grup.
Una dintre oalele in care consilierii ar fi trebuit sa-si bage nasul era cea in care fierb in suc propriu, de citeva saptamini, salariatii Bibliotecii judetene, o seama de intelectuali si multi cititori de virsta mica, ce sint impotriva mutarii sediului Bibliotecii din centru, la periferie, intr-o fosta cantina. Desi chestiunea este extrem de importanta pentru mii de braileni, prea multi dintre alesii locali aleg sa nu se implice, si nu catadicsesc nici macar sa se informeze mai bine, ca sa stie, la o adica, de ce se cearta presa, de nebuna, cu presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, cel ce este pus pe mutare. Imuni la interesul cetatenilor, unii dintre consilierii transforma aceasta problema intr-o tema politica, in care predomina interesul partidului. Astfel, daca reprezentantilor PD varianta mutarii sediului bibliotecii, le pute de la o posta a interese obscure de afaceri, celor ai PSD, care nu-si pot contrazice seful de partid, le miroase a trandafiri. Daca vicelui CJ, Gheorghe Chiru, lider PNTCD, aflat la cutite cu Gheorghe Bunea Stancu, nu-i miroase a bine aceasta mutare, pe tabla de sah, si incearca sa blocheze nebunul, in speranta ca va da sah mat, celuilalt vice, Niculina Moisescu, de la PRM, ne asigura ca mirosul de cantina va disparea, dupa reabilitarea noului sediu. In ceea ce o priveste, directorul Bibliotecii, odata ce a depasit virsta pensionarii, este mai impresionabila, si a devenit usor de hipnotizat de catre seful CJ, care este suficient sa-i arate ornicul si sa-i susure la ureche "ti-a sunat ceasul, Rodica!", si aceasta inchide ochii la orice manevra a lui Stancu. Tot sub stare de hipnoza, aceasta simte un miros inchis, in sala de lectura, si unul statut, de volume pline de bacterii, in depozitele de carte.
Si-n timp ce politicienii trec sub tacere chestiunile importante pentru noi, si fac zarva pentru cele importante pentru ei, alegatorii incep sa inteleaga ca politicienii sint interesati de agenda publica numai in campania electorala, cind varsa oalele cu laturi, in capul contracandidatilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii