Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Conducerea RA Zona Libera, acuzata de abuzuri de catre sindicatul unitatii

Organizatia sindicala "Anghel Saligny" infiintata in cursul anului trecut de catre o parte dintre salariatii Regiei Autonome Administratia Zonei Libere Braila a reclamat conducerea unitatii ca ar fi facut mai multe abuzuri atit in relatia cu organizatia, cit si cu salariatii regiei. Concret, liderul organizatiei, George Barsan, sustine ca, in mod ilegal, conducerea AZL Braila ar fi dispus ocuparea unor posturi in cadrul unitatii de catre persoane care nu au mai venit apoi nici o zi la munca, dar in continuare isi ridica salariul. In plus, liderul sindical acuza conducerea ca ar incerca intimidarea sa si ca ar fi angajat persoane pe posturi de conducere fara a fi organizat concurs in acest sens. De altfel, Barsan da exemplul unui salariat care, in mod ilegal, ar fi fost inlocuit pe criterii politice din postul de consilier al directorului general de catre Florin Ionascu, in prezent cosilier personal al primarului municipiului. "As vrea sa stiu daca "salariatul" Ionascu F. a dat examen pe postul de consilier pe care il ocupa in cadrul RA AZL Braila si de ce a fost inlocuit salariatul care ocupa acest post (cu concurs), pe un alt post cu un salariu mai mic. Cum este platit acest salariat care nu s-a prezentat niciodata la regie nici macar sa-si ridice salariul si care beneficiaza de ajutoare sociale?", se intreaba Barsan.
De cealalta parte, conducerea RA AZL Braila respinge toate acuzatiile aduse de sindicalist si invoca in apararea sa faptul ca toate aspectele semnalate de Barsan si organizatia pe care o reprezinta au constituit obiectul unor anchete amanuntite ale unor institutii cu atributii de control, care au infirmat, in final, cele sesizate. "In ceea ce-l priveste pe Florin Ionascu, revin cu aceeasi explicatie pe care am mai prezentat-o de atitea ori: el face parte din Comitetul de coordonare a proiectului Parcul Industrial Braila, in cadrul caruia beneficiar este RA AZL Braila. In plus, acest caz a fost cercetat de catre institutiile cu competente de control si nu au gasit nici o neregula", a punctat directorul RA AZL Braila, Radu Petrescu. La rindul sau, institutia reprezentantilor salariatilor din RA AZL Braila, organizatia care este semnatara a Contractului Colectiv de Munca pe unitate, este de parere ca acuzatiile aduse de sindicalist nu sint fondate si ca toate demersurile Sindicatului "Anghel Saligny" fac mai mult rau societatii, prezentind ca exemplu incercarea de blocare a inregistrarii la Directia Muncii a Contractului Colectiv de Munca negociat anul trecut cu AZL Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii