Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs pentru asistentii medicali de la Spitalul Judetean

Dupa 5 ani in care posturile din sistemul de sanatate au fost blocate, ieri, la Spitalul Judetean de Urgenta s-a desfasurat primul mare concurs pentru asistentii medicali.
Pentru cele 54 posturi vacante s-au inscris la concurs 119 asistenti medicali din toate sectiile Spitalului Judetean de Urgenta, cit si din alte unitati, iar subiectele testului grila au fost alcatuite de comisia de concurs si reprezentanti ai sindicatului SANITAS si ai Autoritatii de Sanatate Publica.
Atit in opinia organizatorilor acestui concurs, cit si in cea a concurentilor, subiectele au fost abordabile, tematica acestora fiind din cursurile pregatitoare care s-au desfasurat in acest sens. "Nu am insistat pe o duritate extrema, pentru ca aceste teste de tip grila sint, de fapt niste teste de memorie, nu trebuie sa aiba o importanta decisiva; o importanta mai mare trebuie sa aiba partea practica, in care trebuie sa se vada cum se descurca fiecare, mai ales ca a existat conditia de a participa la examen doar persoane care au vechime de minim un an de zile; asadar, importanta decisiva o va avea interviul, care se va axa pe intrebari legate de abordarea pacientului, relatiile cu pacientul si apartinatorul, pentru ca, in acest sens sint deficiente mari in Romania. Inca nu este clar ca pacientul nostru este stapinul nostru; la ora actuala, hiba este in intelegerea a ceea ce ar trebui sa fie comportamentul fata de bolnav. Cu alte cuvinte, asistentul sa se intrebe cum ar vrea sa fie ingrijit daca s-ar afla in locul bolnavului respectiv", a precizat dr. Stefan Mihailescu, managerul celei mai mari unitati spitalicesti din Braila. In opinia conducerii spitalului, nu pregatirea profesionala este o problema pentru angajatii sistemului de sanatate, ci comportamentul fata de pacienti si apartinatori, cit si comportamentul interpersonal. "Noi am fost genul asta de activitate centralizata si tifnoasa si scapam greu de ea; uneori, sint gesturi extraordinar de simple, dar care, pentru un bolnav, conteaza decisiv", apreciaza dr. Mihailescu.
La invitatia managerului general, in premiera la Braila, ieri, la concursul desfasurat la Spitalul Judetean de Urgenta, alaturi de observatorii prezenti in salile de examen, dar si la deschiderea urnei cu subiectele-grila au participat si redactorii ziarului nostru.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii