Skip to main content

Comercianti prinsi de OJPC cu "cioara vopsita" in preajma Pastelui

Ca in fiecare an, in aceasta perioada, Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor desfasoara un amplu control avind ca tema calitatea si modul de comercializare a produselor specifice sarbatorilor pascale. Din pacate, rezultatele preliminare, ale inspectiilor efectuate in perioada 19 martie - 2 aprilie, demonstreaza faptul ca multi dintre comerciantii braileni inca mai umbla cu "cioara vopsita", incercind sa vinda produse expirate sau inscriptionate cu etichete incomplete ori mincinoase. In intervalul mentionat, au fost inspectati 20 agenti economici, dintre care 5 isi desfasoara activitatea in mediul rural. Mai exact, inspectorii OJPC au verificat 995 kilograme de carne si preparate din carne, 1.107 oua, 26 kg produse de patiserie, 117 litri de vin, 1.120 pachete vopsea de oua si 2.500 plicuri cu hirtie ornamentala pentru oua. Din toate acestea, doar vopseaua si hirtia ornamentala pentru oua n-au fost gasite cu abateri, in rest situatia fiind de-a dreptul dramatica. Astfel, din cele 995 kg de carne controlate, 772 kg, adica 76% erau in neregula. Dintre acestea, 6 kg erau expirate si au fost oprite definitiv de la comercializare. Alte 89 kg reprezentau oase de pui refrigerate, fara nici un element de indentificare. Si acestea au fost confiscate, fiindca produsul respectiv nu se gaseste in nomenclatorul produselor alimentare destinate consumului uman. Restul abaterilor constatate la produsele din carne erau legate de etichetarea necorespunzatoare, din care nu reiesea pretul, data durabilitatii minimale, compozitia sau importatorul. Din 13 comercianti de carne controlati de OJPC, 10 au fost sanctionati cu amenzi substantiale, ce insumeaza 18.000 lei, 9 dintre acestia primind si avertizare scrisa.
Din cele 1.107 oua controlate, doar 67 se aflau in afara termenului de valabilitate si au fost confiscate, restul fiind etichetate necorespunzator si retrase temporar de la comercializare. Inspectorii au aplicat o amenda de 1.000 lei si 2 avertismente scrise.
In cazul celor 117 l de vin, doar 25 l se aflau in afara termenului de valabilitate, restul cantitatii fiind etichetata cu informatii incomplete si incorecte. La aceasta categorie s-au dat 3 amenzi in valoare totala de 6.000 lei si 2 avertismente scrise.
In ceea ce priveste produsele de patiserie, au fost verificati doi agenti economici, dintre care unul, la care s-au gasit produse expirate, a primit o amenda de 1.000 lei si un avertisment scris, iar celalalt, care comercializa produse cu abateri de informare s-a ales doar cu un avertisment.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu