Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiriasa la stat banuita ca a provocat un incendiu de proportii

Un incendiu provocat, dupa cum spun pompierii, de un aragaz defect, a afectat serios, ieri dimineata, doua imobile, dintre care unul apartine Directiei Serviciilor Publice. Focul a izbucnit, in jurul orei 9, pe Str. Mircea Malaeru, nr. 11, intr-o casa a DSP inchirata pensionarei Anei Lazarescu. In citeva minute, flacarile s-au extins dintr-o bucatarie de vara pina la magazia cu lemne si un cotet. Toate bunurile din bucatarie s-au facut scrum, lemnele de foc din magazie au fost mistuite in mare masura iar sapte gaini si un ciine au ars de vii.
Proprietatea situata in spatele imobilului DSP, de pe Calea Galati, nr. 79, ce-i apartine lui Ion Savulescu, a fost, de asemenea, afectata de incendiu. Acesteia i-au ars 100 metri patrati din acoperis, doua tocuri de fereastra si 20 metri patrati de calcan din scindura. Totodata, pe aceeasi proprietate, au fost avariate, de apa folosita de pompieri, plafoanele mai multor camere si bunurile dinauntru. Vazindu-si casa in flacari, proprietarul, Ion Savulescu, a fost pe punctul de a ceda nervos, fiind cu greu calmat de pompieri. El o acuza pe vecina sa, locatara casei DSP, de provocarea acestei nenorociri. "Am ridicat casa asta de citiva ani si uite ce mi-a facut. Numai greutati am avut din cauza ei, de cind s-a mutat aici. Sa o ia, dom'le, si sa o mute de aici, ca nu e normala!", se tinguia Savulescu.
Datorita interventiei pompierilor Detasamentului Braila 1, cele doua imobile nu au fost distruse in intregime. Pompierii au reusit sa lichideze complet incendiul dupa aproape doua ore de lupta cu flacarile. Potrivit bilantului intocmit de acestia, valoarea bunurilor distruse se ridica la 15.000 RON (150 milioane de lei vechi), in timp ce valoarea bunurilor salvate este de 60.000 RON.

Primaria a declansat o ancheta sociala pentru a-i gasi alt adapost chiriasei

Dat fiind ca imobilul de la care a pornit nenorocirea apartine municipalitatii, Primaria a declansat o ancheta, pentru a stabili ce e de facut, atit cu casa respectiva cit si cu chiriasa care a locuit acolo. Ieri dupa amiaza, viceprimarul Daniela Vasioiu a fost sa vada despre ce este vorba, iar concluziile pe care le-a tras nu prea concorda cu cele ale pompierilor. "Din cite am observat eu, chiriasa Ana Lazarescu poate fi suspectata de probleme psihice si este foarte probabil ca ea sa fi provocat focul, din neglijenta. Aragazul despre care se spune ca ar fi fost defect era nefolosit, iar butelia era inchisa, deci e putin probabil ca asta sa fi fost cauza incendiului. Am incercat sa o convingem pe chiriasa sa o mutam la un camin, dar a refuzat, desi a mai ramas doar o camera in care isi putea petrece noaptea, in frig si intuneric. In conditiile acestea, am dat dispozitie sa se declanseze o ancheta sociala, pentru a se stabili cum vom proceda cu aceasta persoana, pentru ca e clar ca trebuie sa-i gasim un alt adapost. In ceea ce priveste imobilul, ii voi propune primarului sa fie demolat, fiindca starea sa actuala nu ne mai permite sa il destinam ca locuinta sociala", ne-a declarat viceprimarul Vasioiu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii