Mergi la conţinutul principal

"Cartel Alfa" vrea ca directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor sa cerceteze cazul de la Braila

Conducerea locala a confederatiei sindicale "Cartel Alfa" s-a declarat nemultumita de modul in care au decurs lucrurile de la ultima sedinta a Comisiei de Dialog Social in cadrul careia a fost abordat subiectul relatia sindicat-administratia Penitenciarului Braila. Concret, Octavian Georgescu, presedintele "Cartel Alfa" Braila a punctat ca desi recomandarea clara a Prefecturii a fost solutionarea conflictului in plan local pe calea dialogului, acest lucru nu s-ar fi intimplat. "Asa cum ne-am asteptat, nu a existat un dialog cu administratia penitenciarului, drept pentru care astazi (ieri - n.r.) voi informa Prefectura cu privire la situatia de fapt cu solicitarea de a cere mai departe sprijinul acestei institutii in a fi lamurita situatia de la penitenciar, asa cum s-a concluzionat in sedinta Comisiei de Dialog Social, adica notificarea Ministerului Justitiei. Mai mult, vom cere si administratiei la nivel national a penitenciarelor sa trimita la Braila o delegatie in frunte cu directorul acestei institutii pentru a verifica cele reclamate de sindicat, iar daca nu va veni, vom declansa actiunile de protest", ne-a declarat sursa citata explicind ca prin actiuni de protest intelege pichetarea penitenciarului. "Avem chiar si sprijinul celorlalte organizatii sindicale de la penitenciarele din tara", a mai spus Georgescu. In plus, liderul sindical a precizat ca asteapta si concluzia comisiei de disciplina convocata la nivelul penitenciarului din Braila pentru a dezbate cazul liderului Sindicatului "Sinpen 2006", Marin Raileanu.
Reamintim ca, la inceputul acestei luni, Marin Raileanu si Octavian Georgescu au cerut sprijinul Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii acuzind conducerea penitenciarului ca ar fi demarat si sustinut o campanie de obstructionare a activitatii sindicale. De cealalta parte, administratia Penitenciarului Braila sustine ca nu exista nici o situatie tensionata in relatia cu sindicatul, ca a cerut sindicatului sa prezinte in scris acuzatiile, fara a primi un raspuns si explica faptul ca, de fapt, se incearca discreditarea actualului management penitenciar pentru ca, in final, sa se ajunga la schimbarea actualei conduceri a unitatii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu