Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Cartel Alfa" vrea ca directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor sa cerceteze cazul de la Braila

Conducerea locala a confederatiei sindicale "Cartel Alfa" s-a declarat nemultumita de modul in care au decurs lucrurile de la ultima sedinta a Comisiei de Dialog Social in cadrul careia a fost abordat subiectul relatia sindicat-administratia Penitenciarului Braila. Concret, Octavian Georgescu, presedintele "Cartel Alfa" Braila a punctat ca desi recomandarea clara a Prefecturii a fost solutionarea conflictului in plan local pe calea dialogului, acest lucru nu s-ar fi intimplat. "Asa cum ne-am asteptat, nu a existat un dialog cu administratia penitenciarului, drept pentru care astazi (ieri - n.r.) voi informa Prefectura cu privire la situatia de fapt cu solicitarea de a cere mai departe sprijinul acestei institutii in a fi lamurita situatia de la penitenciar, asa cum s-a concluzionat in sedinta Comisiei de Dialog Social, adica notificarea Ministerului Justitiei. Mai mult, vom cere si administratiei la nivel national a penitenciarelor sa trimita la Braila o delegatie in frunte cu directorul acestei institutii pentru a verifica cele reclamate de sindicat, iar daca nu va veni, vom declansa actiunile de protest", ne-a declarat sursa citata explicind ca prin actiuni de protest intelege pichetarea penitenciarului. "Avem chiar si sprijinul celorlalte organizatii sindicale de la penitenciarele din tara", a mai spus Georgescu. In plus, liderul sindical a precizat ca asteapta si concluzia comisiei de disciplina convocata la nivelul penitenciarului din Braila pentru a dezbate cazul liderului Sindicatului "Sinpen 2006", Marin Raileanu.
Reamintim ca, la inceputul acestei luni, Marin Raileanu si Octavian Georgescu au cerut sprijinul Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii acuzind conducerea penitenciarului ca ar fi demarat si sustinut o campanie de obstructionare a activitatii sindicale. De cealalta parte, administratia Penitenciarului Braila sustine ca nu exista nici o situatie tensionata in relatia cu sindicatul, ca a cerut sindicatului sa prezinte in scris acuzatiile, fara a primi un raspuns si explica faptul ca, de fapt, se incearca discreditarea actualului management penitenciar pentru ca, in final, sa se ajunga la schimbarea actualei conduceri a unitatii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii